Löysin Ewelyniltä niin herkullislta vaikuttavan cake pops-reseptin, etten voinut olla tekemättä niitä. Näitä oli tarjolla tyttäreni synttärijuhlissa.

Minulla tuli noin 120 kpl cake popseja. Nämä ei vain vaikuttaneet hyviltä, vaan myös olivat sitä!! Ainakin minulle maistui! Tässä ohje miten minä tein.

Täällä Angry birds -hahmoja, jotka olen tehnyt cake pops-tyyliin. Suklaakuorrutteen sijaan kuorrutin ne marsipaanilla. Täältä löytyy Star Wars Angry birdsejä.

Cake pops

1 mutakakku

200 g Fazer ögon bakdessert tummaa leivontasuklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g margariinia

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja margariini ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään, halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan (minä vuorasin vuoan leivinpaperilla).

Paista uunin keskitasossa noin 18 minuuttia.

Lisäksi tarvitset

200 g vaniljatuorejuustoa

1 levy (130 g) Pandan valkosuklaata pieniksi paloiksi rouhittuna

1 tl vaniljasokeria

Kuorrute

vajaa 4 levyä (noin 500 g) Pandan valkosuklaata sulatettuna

koristerakeita

Sekoita mutakakku ja kaikki muut ainekset tasaiseksi massaksi. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin tunnion ajan. Pyörittele lihapullan kokoisia palloja ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Dippaa pallot sulassa suklaassa. Minä dippasin niin, että tökkäsin coctailtikun palloon, dippasin suklaassa ja asetin pallon haarukan avulla leivinpaperille. Ripottele päälle koristerakeita. Anna jähmettyä. Säilytä jääkaapissa.

Mutakakku

IMG_5436-normal.jpg

Popsit valmiina tarjottaviksi.

Tässä myöhemmin tekemiäni kakkupalloja maitosuklaalla kuorrutettuina.

IMG_1292-normal.jpg