Tein Inkan synttäreille ekaa kertaa ikinä voileipäkakkua. Halusin samalla kokeilla tehdä itse leivän kyseisiin kakkuihin. Tämän voileipäkakkuun tarkoitetun leivän reseptin löysin Marien blogista täältä. Tämä leipä sopi ainakin minun makuuni hyvin!

Minä tein leipiä kaksi, koska tein kaksi voileipäkakkua, lohi- ja kasvisversion. Tein leivät etukäteen ja pakastin ne. Tässä ohje miten itse tein.

Leipä voileipäkakkuun

0,75 dl vettä

2 dl maitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1 ps kuivahiivaa (11 g)

4 dl hiivaleipäjauhoja

  2dl vehnäjauhoja

1 tl paprikajauhetta

1/2 rkl kuivattua basilikaa

1/2 rkl kuivattua oreganoa

3/4 tl (ruusu)suolaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus jauhettua chilimaustetta

ripaus jauhettua mustapippuria

Kuumenna vesi ja maito reilusti kädenlämpöiseksi (42-asteiseksi) ja kaada suurehkoon kulhoon. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva ja 1 dl jauhoja keskenään ja sekoita nesteeseen. Lisää rypsiöljy ja mausteet. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa vuoan reunoilta. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Minä laitoin kulhon kohoamaan lämpimään vesihauteeseen.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä vielä hetki. Laita halkaisijaltaan 26 cm olevan vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuokaan tasaisesti. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hetki, pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja irrota vuoan reunus. Kumoa leipä jäähtymään.

Minä poistin vielä veitsen avulla leivistä kuoren kaikkialta eli pohjasta, päältä reunasta.

Tässä kaksi valmista voileipäkakkua, lohi- ja kasvisversioina.