Olen pidemmän aikaa halunnut kokeilla pannupizzan tekoa. Bongasin Pullahiiren leivontanurkka-blogista tämän hyvän pannupizza-ohjeen ja sitähän oli ihan pakko testata! Tällä ohjeella tulen tekemään seuraavatkin pannupizzat, koska olin ohjeeseen tosi tyytyväinen :) Joskus olisi kiva hommata sellainen pannupizzavuoka. Nyt tein pannupizzan irtopohjavuoassa.

Minulla ei ollut kaapissa paseerattua tomaattia, joten paseerasin itse tomaatteja ja tein myös erilaisen täytteen. Tässä oma versioni ohjeesta.

Pannupizza

Tomaattikastike

5 tomaattia

noin 1 dl tomaattiketsuppia

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua timjamia

3/4 tl (ruusu)suolaa

1 rkl sokeria

Paseerasin ensin tomaatit. Eli kiehautin kattilassa vettä, käytin tomaatteja siellä reikäkauhan avulla noin kymmenen sekunnin ajan, kuorin ne ja sitten painelin tomaatit lusikalla tiheän siivilän läpi astiaan. Tuon "ryöppäämisen" ansiosta kuori irtoaa todella helposti.

Laita paseeratut tomaatit kattilaan ja lisää sinne myös ketsuppi ja mausteet. Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Tarkista vielä maku. Anna tomaattikastikkeen jäähtyä ja maustua noin tunnin ajan. Tee sillä aikaa pohjataikina.

Tomaattikastike

Pohja

2 dl maitoa

1 dl vettä

1 pss (11 g) kuivahiivaa

2 rkl rypsiöljyä

1/2 rkl sokeria

1 tl suolaa

5 1/2 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito-vesiseos 42-asteiseksi. Mittaa kulhoon kuivahiiva ja 1 dl jauhoja ja sekoita ne keskenään. Kaada päälle neste ja sekoita vispilällä. Lisää joukkoon suola, sokeri ja öljy ja sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Voitele noin 28 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Painele käsin taikina vuoan pohjalle tasaisesti. Laita lina päälle ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Täyte

1 pieni tomaatti

noin 200 g ylikypsää uunikinkkua

noin 1 dl ananaspaloja

noin 1/2 dl fetaa murustettuna

mozzarellaraastetta

Levitä kohonneen taikinan päälle maustunut tomaattikastike niin, että jätät reunasta 2-3 cm ilman kastiketta. Minä vähän painelin ensin taikinan keskustaa, ettei kastike olisi valunut reunoille.

Viipaloi tomaatti ja asettele viipaleet tomaattikastikkeen päälle. Suikaloi tai pilko pieneksi ylikypsä uunikinkku ja ripottele ne tomaattien päälle. Laita sitten ananakset ja fetamurut ja ripottele lopuksi pinnalle mozzarellaraastetta.

Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes reunat ja juusto ovat saaneet kauniin värin.