Rakas poikani Mio alias Vaahteramäen Eemeli täytti lauantaina vuoden. Tein hänelle nallekakun. Tulipa taas kerran aikamoinen projekti (tuli tosiaan valvottua aamun puoli kuuteen). Mutta tällä kertaa olen jopa oikein tyytyväinen lopputulokseen, niin maun kuin ulkonäönkin puolesta. Kerrankin annan itselleni armoa :D Iso kiitos taas äidilleni, joka auttoi lastenhoidossa!

Piirsin ensin nallen. Siitä enemmän täällä. Kokosin kakun kolmesta kääretorttulevystä. Halusin nallelle mahdollisimman aidonnäköisen pörröturkin. Se onnistui ihan kivasti yksinkertaisesti tähtityllalla. Suklaa- ja kinuskikreemit sopivat tosi hyvin pintapursotuksiin, koska se jähmettyy hyvin jääkaapissa.

Suklaa- ja kinuskikreemin ohjeet löysin Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Käytin vaniljauutteen sijasta vaniljatankoa.

Nallekarhukakku

Pohja

Tumma kääretorttupohja × 1 ja vaalea kääretorttupohja ×2, ohjeet löytyvät täältä.

Kostutus
reilu 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria keskenään sekoitettuna

Alemman kerroksen täytteet

Vaniljakiisseliä, ohje löytyy täältä.

Noin 1 1/2 keskikokoista banaania

Sitruunamehua ja hedelmämehua

Ylemmän kerroksen täytteet

1/2 prk vadelmamarmeladia

2 dl vispikermaa

1 rkl tomusokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta

2 dl sokeroitua mansikkasosetta (löytyi pakkasesta)

Suklaakreemi

262,5 g tummaa suklaata

350 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

1 1/2 rkl kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä

1/2 vaniljatanko

375 g siivilöityä tomusokeria

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa hellalla. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä tomusokeri tasaiseksi vaahdoksi. Minulla meni siihen sähkövatkaimella noin viisi minuuttia. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa uudelleen, kunnes seos on paksua ja kermaista. Jos seos näyttää liian löysältä kuorruttamiseen, jatka vatkaamista, jolloin seos paksuuntuu ja koostumus kiinteytyy.

Kinuskikreemi

30 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

3 rkl maitoa, huoneenlämpöisenä

110 g fariinisokeria

120 g siivilöityä tomusokeria

1/2 vaniljatanko

Mittaa voi, fariinisokeri ja maito paksupohjaiseen kattilaan keskilämpöiselle liedelle ja hämmennä, kunnes ainekset sekoittuvat. Kuumenna seos kiehuvaksi jatkuvasti hämmentäen. Anna kiehua noin minuutti. Ota kattila liedeltä ja hämmennä joukkoon puolet tomusokerista. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten loput tomusokerista sekä raaputetut vaniljatangon siemenet. Hämmennä, kunnes seos sakenee haluttuun pisteeseen.

Lisäksi

tummaa suklaata silmiin, nenään, sydämiin, numeroon ja kirjaimiin

Valmista täytteet. Tee vaniljakiisseli ohjeen mukaan. Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi. Vatkaa kerma ja mausta/jämäköitä se tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella. Laita se jääkaappiin vähän jähmettymään. Ota mansikkasose sulamaan tai tee sitä tuoreista tai pakastemarjoista. Pakastemarjoja voi tarvittaessa maustaa tomusokerilla. Tarvittaessa sekaan voi laittaa myös perunajauhoja sitomaan nestettä.

Aseta nallen kuva jokaisen kääretorttulevyn päälle vuorotellen ja leikkaa veitsellä ääriviivoja myöten. Säästä ylijääneet palat. Laita vaaleasta kääretorttulevystä leikattu nalle tarjoilualustalle. Käytin alustana uunipeltiä, jonka päällystin foliolla. Päälle laitoin vielä leivinpaperin palan suojaamaan foliota.

Nallen muotoilua kuvan avulla.

Kostuta kääretorttulevy tarvittaessa vaniljamaidolla. Levitä koko pinnalle vaniljakiisseli. Levitä banaaniviipaleet vaniljakiisselin päälle vähän limittäin. Sekoita muutama tippa sitruunamehua hedelmämehuun ja levitä lientä pullasudin avulla banaanisiivujen päälle. Näin ne saavat raikkautta ja säilyvät paremmin.

Aseta tumma kääretorttulevy ensimmäisen täytekerroksen päälle. Kostuta sekin tarvittaessa vaniljamaidolla. Levitä pinnalle ohut kerros vadelmamarmeladia. Levitä marmeladin päälle kermavaahto (jätä vähän maha- ja kuono-osan alle) ja sen päälle mansikkasosetta. Aseta päällimmäiseksi vaalea kääretorttunalle. Leikkaa kääretorttujen jämäpaloista nallelle pyöreä maha ja kuono-osa. Laita palojen alle vadelmamarmeladia ja kermavaahtoa. Laita nalle tekeytymään jääkaappiin ainakin kreemien tekemisen ajaksi.

Valmista suklaa- ja kinuskikreemi. Levitä nallen pintaan ohuehko kerros suklaakreemiä niin, että se peittyy kokonaan. Laita loppu suklaakreemi sekä kinuskikreemi pursotuspusseihin. Käytin suklaakreemissä vähän isompaa tähtityllaa kuin kinuskikreemissä. Pursota suklaakreemiä ensin kaikkien kinuskikreemikohtien ympärille, joita ovat tassut, käpälät, kuono, maha ja korvat. Sain niistä oikean kokoiset niin, että piirsin ja leikkasin nallekuvan avulla erillisestä leivinpaperista palat, jotka asetin oikeisiin kohtiin. Tein niiden ympärille veitsellä ääriviivat. Pursota sitten alareuna ja sen jälkeen kaikki väliosat. Pursota lopuksi kinuskikreemillä aukkokohdat.

Sulata tummaa suklaata ja pursota siitä silmät, nenä, sydämet, numero ja kirjaimet. Voit piirtää niiden ääriviivat leivinpaperille ja pursottaa kuviot toiselle puolelle ääriviivoja apuna käyttäen.

Tässä on pala korotetusta kohdasta eli mahakohdasta, jossa oli siis yksi ylimääräinen täyteväli

Vetoava katse:"aiotteko te tosiaan syödä minut?" :)

Nallekarhu auringonvalossa, jossa pörröturkki erottuu vähän paremmin.

Sivuprofiilia..

Loppupäivästä jäljellä se edelleen vetoavakatseinen pää.