Löysin Kinuskikissan blogista tosi herkullisen näköisen Puolukkaspiraali-piirakan ohjeen. Tein tuolla ohjeella tuon piirakan ja tykkäsin. Kesällä halusin tehdä isäni syntymäpäiville piirakan ja päätin tehdä puolukkaspiraalin mustikkaversiona. Muutin vain mustikoiden sekaan tulevan sokerin ja perunajauhon määrää mustikoille sopivaksi. Sopivat määrät löysin Kinuskikissan vanilja-mustikkapiirakan ohjeesta. Tässä ohje on niin miten itse sen tein.

Mustikkaspiraali

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

Täyte:

3/4 dl perunajauhoja

4 rkl sokeria

5 dl maitoa

1 keltuainen

2 tl vaniljasokeria

200 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)

1 kananmuna

6 dl mustikoita

2 rkl sokeria

2 rkl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 26 cm, korkeus n. 4 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrallaan maitoa. Lisää vispilällä sekoittaen munankeltuainen. Lisää vaniljasokeri. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää kananmuna vispilällä hyvin sekoittaen. Säästä osa kiisselistä piirakan pinnalle. Laita loput pohjan päälle.

Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.

Tee pinnalle kuviointi näin: laita säästämäsi vaniljatäyte pakastuspussiin ja leikkaa kulma auki. Valuta täytettä mustikoiden päälle spiraaliksi tai muuhun haluamaasi muotoon.

Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Annan piirakan jäähtyä ennen tarjoilemista.

Tein synttäreille myös suklaamarsipaanitäytekakun. Se löytyy täältä.