Sain eilen maistaa äidin tekemää norjalaista omenakakkua ja se oli mahtavaisen mehevää ja maukasta!! Oli pakko heti tehdä itsekin. Veljeni asuu Norjassa, joten olkoon tämä kakku omistettu veljelleni, hihii! Ohje löytyi Helsingin Sanomien nettisivuilta täältä. Tässä oma versioni. Lisäilin ja muutin vähän aineksia. Minulla oli omenahilloa vähän jäljellä ja halusin sen käyttää tähän kakkuun. Vaniljakreemin ajattelin sopivan sen kanssa.

Norjalainen omenakakku Onnelin omalla tavalla

200 g voita/margariinia

2 dl sokeria

4 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 hapahkoa omenaa

Reilu 1 rkl intiaanisokeria

1 tl kanelia

 1 dl omatekemää omenahilloa

2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin samalla sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja vaniljasokeri ja siivilöi ne taikinaan.

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada siihen puolet taikinasta.

Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja viipaloi ne. Levitä 2/3 omenaviipaleista vuokaan taikinan päälle. Sekoita keskenään (intiaani)sokeri ja kaneli. Ripottele yli puolet siitä omenien päälle. Sekoita omenahilloon vaniljakreemijauhe ja levitä se sokeri-kaneliomenien päälle.

Kanelisokeriomenat, joiden päälle tulee seuraavaksi omenainen vaniljakreemi.

Levitä loppu taikina päälle ja asettele pinnalle loput omenaviipaleet. Ripottele päälle (intiaani)sokeri-kaneliseosta.

Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Voi tarjoilla jäätelön tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tein pintaan omenaviipaleista kehän, jonka keskelle laitoin kuun ja kukkien varsia. Tein pienellä kukkamuotilla omenakukkia ja värjäsin ne intiaanisokeri-kaneliseoksella. Laitoin ne varsien päähän ja sinne tänne niiden viereen. Kakku tummui sen verran, että eipä noita yksityiskohtia paljon erota :D

Minä söin kakkua ilman höysteitä ja oli niinkin hyvää.