Melkein päivälleen vuosi sitten tein tämän rahkaisen omenakakun. Laitan tämän nyt, kun on omenoiden kulta-aika. Ohjeen löysin Mansikkamäen Ebeltä täältä. Tässä miten itse tein.
Rahka-omenakakku
Pohja
100 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita. Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
1 prk vaniljarahkaa
1 prk sitruunarahkaa
noin 1 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
Päälle
3 omenaa kuorittuna ja viipaloituna
Kanelia ja sokeria
Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan. Lado omenaviipaleet täytteen päälle. Minä tein vielä pieniä omenakukkasia. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoastaan.
Kommentit