Halusin vähän vaihtelua lihapulla/jauhelihapihvimassaan. Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 4/10 löytyi kivantuntuinen resepti. Näihin ei tule ollenkaan korppujauhoja tai muuta "jatketta", joten se oli ainakin vähän erilaista totutusta. Tein pieniä lisäyksiä reseptiin, tässä oma versioni.

Välimeren jauhelihapihvit

1 sipuli

1 rkl oliiviöljyä

Noin 1 tl hunajaa

400 g naudan paistijauhelihaa

3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

0/2 tl paprikamaustetta

2 rkl välimeren yrttiseosta

1 kananmuna

1 tl (ruusu)suolaa

1 rkl sinappia

Pinnalle

1 (125 g) mozzarellapallo (minulla oli 1 pkt mozzarellapalloja, sellaisia pienehköjä)

Ruususuolaa

Juoksevaa hunajaa

maustepippuria

kuivattua basilikaa

1 tomaatti

kuivattua basilikaa

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota pannulla öljyssä ja hunajassa hetken aikaa. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon sipulit, hienonnettu basilika, yrttiseos, muna, suola ja sinappi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pyöreää pihviä. Nosta pihvit öljyttyyn uunivuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Nosta pihvit uunista. Kuumenna grillivastukset. Viipaloi mozzarella neljään osaan. Minä viipaloin mozzarellat ja maustoin ne suolalla, hunajalla, maustepippurilla ja basilikalla. Viipaloi tomaatti. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle (minä laitoin kolme pientä viipaletta pihvien päälle) ja laita päälle tomaattiviipale. Ripottele tomaattiviipaleiden päälle kuivattua basilikaa. Paahda pihvejä grillivastusten alla muutama minuutti niin, että juusto hieman sulaa ja tomaatit saavat väriä.

Nämä pihvit olivat lihaisempia ja tiiviimpiä kuin vaikka korppujauhoa sisältävät pihvit/lihapullat. Ihan kivaa vaihtelua.

Mozzarella- ja tomaattiviipaleita jäi vähän yli. Laitoin ne kahdelle viipaloidulle pähkinäleivän päälle ja paahdoin 150-asteisessa uunissa grillivastuksilla noin viisi minuuttia. Miehelleni ja mulle pienet lämpimät leipäset :)