Tein tämän tyttäreni synttäreille. Koska vieraiden joukossa oli myös kasvissyöjiä, tein lohivoileipäkakun lisäksi kasvisvoileipäkakun.

Täytteiden ohjeen löysin Marielta täältä. Tässä ohje miten itse tein.

Mozzarella-tomaatti-basilika-voileipäkakku

Pohja

Itse tehty leipä. Ohje löytyy täältä.

Tomaattitäyte

noin 10 isoa basilikanlehteä

noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 prk Flora Vispiä

200 g tomaatti-basilika tuorejuustoa

1 dl mozzarellaraastetta

Pesto-fetatäyte

1/2 prk Flora Vispiä

puolikas kurkku (raasteena)

150 g fetajuustoa murustettuna

3 rkl vihreää pestoa

Lisäksi

2 rkl vihreää pestoa

Kostutus

noin 1 1/2 -2 dl maitoa

Vatkaa yksi purkki (2 1/2 dl) Flora Vispiä kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.

Tee tomaattitäyte. Lisää vaahtopuolikkaaseen tuorejuusto ja silputut basilikanlehdet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi ja lisää mozzarellaraasteen kanssa seokseen.

Tee pesto-fetatäyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä lävikössä parin minuutin ajan. Murusta fetajuusto. Mausta toinen vaahtopuolikas pestolla. Lisää vaahtoon kurkkuraaste ja fetajuustomurut ja sekoita tasaiseksi.

Jaa leipä kolmeen osaan. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm oleva irtopohjavuoka tuorekelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen ulkopuolelle. Laita kelmun päälle vuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Aseta leivän pohjaosa vuokaan. Kostuta se maidolla pullasudin avulla.

Levitä tomaattitäyte pohjan päälle. Aseta päälle leivän väliosa ja kostuta se maidolla. Levitä 2 rkl pestoa leivän pintaan. Levitä sitten pesto-salaattijuustotäyte. Aseta päälle leivän kansiosa ja kostuta se maidolla.

Kiedo vuoan yli tulevat kelmupalat leivän päälle. Laita leivän päälle kevyt paino, esimerkiksi kirja tai leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Kuorrute

1/2 prk (100 g) Yrttitarha-tuorejuustoa

1/2 prk (100 g) ruohosipulituorejuustoa

1/2 prk (100 g) ranskankermaa

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä voileipäkakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä.

Koristelu

sulatejuustoa

oranssia paprikaa

keltaisia kirsikkatomaatteja

punaisia miniluumutomaatteja

vihreitä ja tummia viinirypäleitä

helmimozzarellaa

jääsalaattia

basilikanlehtiä