Nämä muffinssit tein toissakesänä. Kuvista huomaan, kuinka pitkään olen jo kuvia ottanut siltä varalta, että jos joskus aloitan oman blogin. No, nyt blogi rullaa tasaisesti eteenpäin :)

Reseptin näihin muffinsseihin löysin Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 5/07.

Mansikka-valkosuklaamuffinssit

50 g voita/margariinia

2 kananmunaa

2 1/2 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

200 g pakastemansikoita

150 g valkosuklaata

Sulata rasva kattilassa ja ota se pois liedeltä. Vatkaa joukkoon munat, maito ja vaniljasokeri. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasvamunaseokseen.

Sulata pakastemansikat puolikohmeiksi ja leikkaa reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Kääntele mansikat ja valkosuklaarouhe varovasti taikinaan. Taikina saa jäädä hieman kokkareiseksi.

Voitele muffinssivuoka tai laita vuoan kuppeihin paperiset muffinssivuoat. Täytä kupit lähes täyteen. Pinnalle voi vielä ripotella valkosuklaamurua. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna muffinssien jäähtyä hieman ja siirrä ne tarjoilualustalle. Tarjoile muffinssit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Minä koristelin vielä muffinssit mansikkasiivuilla ja sulatetulla valkosuklaalla.