Anteeksi huono kuvanlaatu! En aiemmin vielä niin panostanut kuvaamiseen.. Tein nämä kierrepullat reilu kaksi vuotta sitten tyttäreni synttäreille. Löysin ohjeen Marien blogista täältä. Laitoin kookos-omenatäytettä vähän runsaammin. Tässä ohje miten itse tein.

Kierrepullat

(noin 30 kpl)

5 dl maitoa

2 ps (à 11 g) kuivahiivaa

1 kananmuna

1 rkl kardemummaa

2 dl sokeria

1 tl (ruusu)suolaa

14 dl vehnäjauhoja

175 g margariinia

Vanilja-mustikkatäyte

200 g mustikoita

1/2 rkl perunajauhoja

2 rkl sokeria

6 dl vaniljakreemiä (6 dl maitoa/vettä ja 2 dl vaniljakreemijauhetta)

Pinnalle

kananmunaa voiteluun

(raesokeria)

Sekoita kulhossa kuivahiivat ja 1 dl vehnäjauhoja. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja kaada se hiivaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää joukkoon muna, kardemumma, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Lisää rasva loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa sen verran, että se on pehmeää ja kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään paikkaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa ohkaiseksi (noin 1/2 cm), pellin kokoiseksi neliöksi. Levitä taikinalevyn päälle puolet vaniljakreemistä. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Ripottele puolet marjoista vaniljakreemin päälle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa siitä noin 3cm:n levyisiä viipaleita ja kumoa ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Tee sama lopulle taikinalle.

Anna kierrepullien kohota vielä noin puoli tuntia. Voitele ne sitten munalla ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.

Kookos-omenatäyte

25 g margariinia

200 g omenamarmeladia (Saarioisten)

1 dl kookoshiutaleita

1 tl kanelia

Pinnalle

kananmunaa voiteluun

(kookoshiutaleita)

Tee taikina ylläolevan ohjeen mukaan. Levitä kaulituille taikinalevyille ensin margariinia, sitten omenamarmeladia ja lopuksi kookoshiutaleet ja kaneli. Toimi samoin kuin vaniljamustikkapullien kanssa. Ripottele ennen paistamista munalla voideltujen pullien pinnalle halutessasi kookoshiutaleita.