Tätä syömme silloin tällöin. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruokalehti 1/04-liitteestä.

Chili con carne

400 g paistijauhelihaa

1 rkl öljyä

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

400 g tomaattimurskaa

2 rkl tomaattisosetta

400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

1/2 tl chilirouhetta

1 tl (ruusu)suolaa

1 tl oreganoa

1 tl kanelia

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi (leikkaan usein kuutioiksi). Lisää pannulle paprikasuikaleet, tomaattimurska ja pavut. Mausta chilirouheella, suolalla, oreganolla ja kanelilla. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarjoile perunan tai riisin sekä raikkaan salaatin kanssa.