Skonssit ovat siis englantilaisia teeleipiä/aamiaisleipiä. Enpä ollutkaan niitä vielä maistanut saati tehnyt. Suunnitelmissa on kyllä ollut jo pitkään! Nyt oli skonssien aika :)

Tämän skonssiohjeen löysin Leila Lindholmin Pala kakkua-ja paljon muuta-kirjasta. Siellä on kymmenen erilaista variaatiota skonsseista. Suklaaskonssit vois olla aika nameja (!!). Päädyin nyt kuitenkin tekemään skonsseja perusohjeella, kookos-limettiskonsseja ja juustoskonsseja. Juustoskonsseja ei tosin ollut kirjassa, lisäsin vaan taikinaan juustoraastetta.

Tässä siis skonssien perusohje. Skonssit ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Skonssit ovat hyviä sellaisenaankin, mutta päälle voi myös sipaista esimerkiksi jotain levitettä, juustoa tai marmeladia. Nuo minun skonssit näyttävät ihan pullilta ;)

Skonssit

( noin 6 skonssia)

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl (ruusu)suolaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl raakasokeria (laitoin tavallista)

125 g kylmää voita

1 kananmuna

2 dl maitoa

Lisäksi

voiteluun kananmunaa

pinnalle mantelilastuja ja raakasokeria (laitoin intiaanisokeria)

Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi kuutiot kuiva-aineseokseen. Vatkaa keskenään muna ja maito ja sekoita neste kuiva-aineseokseen.

Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3 cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levy kolmioiksi tai ota muotilla pyörylöitä. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele ne kevyesti vatkatulla kananmunalla. Sirota pinnalle mantelilastuja ja raakasokeria/intiaanisokeria.

Kypsennä skonsseja 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Teen toistekin, koska skonssit olivat minun mieleeni :)