Viime viikolla tuli yhtäkkiä mieli leipoa muffinsseja/kuppikakkuja. Leivoimme tyttäreni kanssa näitä kuppikakkuja. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. Maku oli meidän kaikkien mieleen! Tein kuppikakkuja lopulta tuplamäärän, koska muruseosta jäi niin paljon yli. Laitan tähän siis muruseoksen ohjeen puolitettuna.

Mustikka-murukuppikakut

Kuppikakkutaikina

(12 normaalinkokoista kuppikakkua)

100 g voita

2 dl maitoa

1 pestyn sitruunan raastettu kuori (jätin pois kun ei ollut)

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Täyte

5 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)

Sulata voi ja lisää siihen maito ja raastettu sitruunankuori. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon haalea neste. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele taikinan joukkoon.

Aseta paperiset vuoat muffinssipellin syvennyksiin. Täytä 2/3 vuoista vuorotellen taikinalla ja mustikoilla. Jätä muutama mustikka pinnalle koristeeksi. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kokeile kypeyyttä tikulla, joka ei saa jäädä tahmeaksi.

Muruseos

40 g kylmää voita

1 dl kaurahiutaleita

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi joukkoon kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri. Sirota muruseosta jokaisen kuppikakun pinnalle ja koristele ne muutamalla mustikalla.