Tällaisen siilikakun idean synnystä kerron enemmän täällä. Halusin tehdä kakun uudelleen erilaisella täytteellä ja ilman niitä naamapiikkejä :) Silmät ja nenän tein nyt ruskeiksi. Kakkupohjaan tein vähän appelsiinin makua. Nyt tuli Talvimetsän siilille leikkikaveri :)

Mangomarmeladin ohje löytyy myös täältä, mutta tässä ohje uudelleen kakkuun tarkoitetulla määrällä.

Taikametsän siilikakku

(Appelsiini-mangokakku)

Mangomarmeladi

250 g kypsää mangon hedelmälihaa (noin 700 g kuorineen ja siemenineen)

1 rkl puristettua sitruunamehua

85 g hillo-marmeladisokeria

Kun olet kuorinut mangot ja poistanut niistä siemenet, pilko ne pieniksi paloiksi kattilaan. Soseuta ne sauvasekoittimella (ei tarvitse olla täysin sileää). Lisää joukkoon puristettu sitruunamehu ja  hillo-marmeladisokeri. Anna seoksen kiehahtaa hellalla ja laske lämpötila puoliteholle. Anna porista noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kauhalla pinnalle kertynyt vaahto. Kaada marmeladi  muoviastiaan, laita kantta vähän päälle ja anna jäähtyä. Laita sitten peitetty astia jääkaappiin ja anna kunnolla marmeloitua.

Appelsiini-sokerikakkupohja

5 kananmunaa

150 g sokeria

1 tl appelsiinin raastettua kuorta

150 g vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Lisää vatkauksen lopussa joukkoon raastettu appelsiininkuori. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, joka on halkaisijaltaan 24 cm. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkupohjaa 170-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Irrota vuoan reunaosa, anna kakkupohjan hetken aikaa jäähtyä ja kumoa se sitten alustalle ja poista vuoan pohjaosa. Anna kakkupohjan jäähtyä kokonaan. Leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus

 1 dl puristettua appelsiinimehua

Appelsiinikreemi

110 g suolatonta voita

3 rkl puristettua appelsiinimehua

2 tl appelsiinin raastettua kuorta

500 g tomusokeria

Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen, kuutioitu voi, appelsiinimehu- ja kuoriraaste sekä puolet tomusokerista. Vatkaa seos tasaiseksi ja pehmeäksi. Lisää vähitellen sekaan loppu tomusokeri samalla vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaisen kermaista. Jaa kreemi kolmeen osaan niin, että kuorruttamiseen tarkoitettua kreemiä on hieman enemmän kuin täytekerroksiin tarkoitettua kreemiä. Laita kreemiä sisältävien kulhojen päälle kostutettu liina/talouspaperipala, jotta kreemi pysyy kosteana ja helposti levitettävänä.

Aseta kakkupohjan pohjaosa pestyyn irtopohjavuokaan. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle puolet mangomarmeladista. Levitä sen päälle appelsiinikreemiä. Aseta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se. Levitä päälle loppu mangomarmeladi ja toinen osa appelsiinikreemiä. Aseta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se.

Muotoile veitsen avulla kakusta siilinmuotoinen leikaten viistosti ylhäältä alaspäin. Kakun toinen pää saa olla reilustu suipompi ja matalampi. Nosta leikatut reunapalat kakun päälle, jotta pinta saa pyöreyttä. Pienillä reunapaloilla voi tilkitä pieniä reikiä. Levitä loppu appelsiinikreemi tasaisesti kakun pintaan. Kreemiä voi lämmittää muutaman sekunnin ajan esimerkiksi mikrossa, jos se on kosteasta liinasta huolimatta päässyt jähmettymään. 

Kuorrutus

400 g luonnonvalkoista marsipaania

Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla 2 mm paksuiseksi ja niin isoksi levyksi, että reunat ulottuvat reilusti kakun alareunan yli. Nosta se kakun päälle ja siloita pinta kämmensyrjällä. Leikkaa kakun alareunaa myöten ylimääräinen reunaosa pois. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Leikkaa terävillä saksilla siilin piikkejä marsipaaniin pitäen sakset noin 45 asteen kulmassa. Terävöitä tarvittaessa piikkien päitä.

Koristelu

pieni pala marsipaania

tummaa kaakaojauhetta

sokerikuorrutetta (tuubista)

tomusokeria (käytin lumijauhetta)

Värjää marsipaanipala tummanruskeaksi. Muotoile palasta nenä ja silmät. Kiinitä ne siiliin sokerikuorrutteen avulla. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria.

Kakku ennen appelsiinikreemipäällystä.

 

Marsipaanikuorrutus ennen piikkejä.

Heippa, minä olen Taikametsän uusin asukas :)