Tänään tein tällaista pinaattipannukakkua. Ihan kivaa vaihtelua tavallisille pannareille. Kivan makuista minusta. Lapsista oli taas kiva katsoa uuniin, kun pannariin syntyi hienoja laaksoja ja kukkuloita :) Löysin ohjeen hiljattain jostakin lehdestä, mutta en enää muista mistä. Olin leikannut vaan ohjeen talteen.
Pinaattipannukakku
1 ps (150 g) pakastepinaattia
7 dl maitoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl (ruusu)suolaa
1/4 dl juoksevaa rasvaseosta (laitoin rypsiöljyä)
Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kierrevispilällä maidon joukkoon munat, jauhot, rasva ja suola. Anna turvota noin 1/2 tuntia. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Pinaattipannukakun kanssa sopii vaikka raejuusto ja leikkele tai sitten jokin makeampikin, kuten omenahillo.
Kommentit