Tässä piirakka, jonka tein jo kesäkuussa. Kuvat ovat aika hämäriä, koska oli jo ilta. Ohje on Pullahiireltä täältä.
Mansikka-raparperipiirakka
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria (1/2 dl kidesokeria ja 1/2 dl ruokokidesokeria)
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita. Voitele halkaisijaltaan 26-28 cm vuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille.
Täyte
200 g mansikoita pilkottuna
5 pitkää raparperin vartta (noin 250 g)
4 dl (noin 400 g) maitorahkaa
1 dl maitoa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Pese raparperinvarret (poistin myös kuoren ohuelti) ja pilko ne sekä mansikat. Levitä ne piirakkapohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada raparperi- ja mansikkapalojen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Jos et halua kovasti väriä piirakan pintaan, voi sen peittää paiston aikana foliolla (minä en peittänyt).
Kommentit