Raparperit sopivat hyvin myös kaurapaistokseen, johon yleensä tulee laitettua omenaa. Ohje on täältä, mutta muuntelin sitä hieman. mm. täältä löytyy ohje omena-kaurapaistokselle.
Kaura-raparperipaistos
(4-5 annosta)
1 l raparperipaloja
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
Huuhdo, kuori tarvittaessa ja pilko raparperin varret. Laita ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli.
Päälle
4 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl pehmeää voita/margariinia
1 1/2 dl ruokokidesokeria
Sekoita keskenään kaurahiutaleet, rasva ja sokeri ja levitä raparperien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 30 noin minuuttia.
Raparperipaistoksen kanssa sopii hyvin esimerkiksi vaniljakastike.
Kommentit