IMG_7989-normal.jpg

Sain äidiltäni vinkin tähän ruokaan. Hyvä vinkki olikin, koska tämä oli todella hyvää! Mehevää ja maukasta. Juustokastike toi tutun lasagnemaisen maun ja kasviskastike oli tositosi hyvää. Kesäkurpitsasiivut toimivat hyvin lasagnelevyjen asemassa. Kesäkurpitsan keskiosasta höylätyt suikaleet olivat aika repaleisia, mutta laitoin ne keskikerrokseen ja niilläkin sai hyvin vuorattua laittamalla niitä vieri viereen. Ohje on Valiolta ja se löytyy täältä. Kivaa vaihtelua lasagneihin ja tämä maistui hyvin lapsillekin :)

Kesäkurpitsalasagne

(6-8 annosta)

Kasviskastike

500 g (2-3 isoa) sipulia

1 rkl voita

500 g porkkanaa

500 g tomaattia

2-4 valkosipulin kynttä

1 1/2 tl (ruusu)suolaa

1 1/2 tl pippurisekoitusta

1 tl pizzamaustetta

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi (silppusin pieneksi). Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat tai hienonna ne monitoimikoneessa karkeaksi muruksi. Lisää raaste pannulle. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää mausteet. Kuumenna seos välillä sekoitellen. Anna kiehua, kunnes seos on paksua ja sakeaa ja neste on imeytynyt.

Juustokastike

2 rkl voita

3/4 dl vehnäjauhoja

5 dl luomu täysmaitoa

150 g Kappeli-juustoa tai jotain muuta voimakasta juustoa raasteena

mustapippuria myllystä

1/2 tl (ruusu)suolaa

1 maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää

Sulata voi kattilassa (vähän yli keskilämmöllä). Lisää jauhot ja anna kiehahtaa. Kaada maito vähitellen ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoittele samalla, ettei maito pala pohjaan. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskotilla.

Väliin

500 g (1 keskikokoinen) kesäkurpitsaa

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa pitkiksi suikaleiksi (minä kuorin kesäkurpitsan ensin). Juustohöylällä saa ohuita siivuja.

Pinnalle

100 g voimakasta juustoa (esim. Kappeli)

Voitele uunivuoka. Lado vuokaan kerroksittain vuorotellen kasviskastiketta, kesäkurpitsasiivuja ja juustokastiketta (minä laitoin kolme kerrosta). Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia.

♥ Tarjoa kesäkurpitsalasagnea joko sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa.

Valmis kasviskastike (tai oikeastaan muhennos).

IMG_7979-normal.jpg

Kesäkurpitsasuikaleet toimivat loistavasti lasagnelevyinä!

IMG_7981-normal.jpg

Uunista tullut :)

IMG_7985-normal.jpg

Kesäkurpitsalasagnea ja raejuustoa. Lisäksi söimme vihersalaattia.

IMG_7995-normal.jpg