IMG_2702-normal.jpg

Tein tätä kakkua varten mansikkahilloa. Halusin tehdä sen nyt intiaanisokeria käyttäen. Lisäsin lopuksi ohratärkkelystä hyydyttämään hilloa. Hillo sopii kakun täytteiden lisäksi esim. pannarin, lettujen tai jäätelön kanssa :)

Mansikkahillo intiaanisokerilla

600 g kotimaisia pakastemansikoita

2 dl intiaanisokeria

2 rkl ohratärkkelystä (Ohrakas)

2 rkl vettä

Sulata mansikat kattilassa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon intiaanisokeri. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehuvaksi. Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada kattilaan. Keitä hilloa noin 3 minuuttia samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkiin, laita kansi päälle ja anna jäähtyä haaleaksi. Laita hillo jääkaappiin ja säilytä sitä siellä.

IMG_2693-normal.jpg

IMG_2713-normal.jpg

Tässä tuoreista mansikoista tehtyä hilloa :)

IMG_3974-normal.jpg