Tein tätä pannaria kesällä. Ohje on Pirkka-lehdestä 5/2014. Ei tullut ihan niin nättiä pannaria kuin lehden kuvassa, mutta eipä se makua haitannut :) Vaihdoin juoksevan rasvan kookosöljyyn, vehnäjauhot spelttijauhoihin ja sokerin intiaanisokeriin.
Mustikkapannukakku
1 l maitoa
4 kananmunaa
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl ruususuolaa
1 tl kardemummaa
Pinnalle
200 g mustikoita pakkasesta (tai tuoreena jos on sopiva vuodenaika)
2 rkl intiaanisokeria
Vatkaa maidon joukkoon kaikki taikinan ainekset. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle jäiset mustikat ja intiaanisokeri. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Pannari menossa uuniin.
Ja vähän ruokosokerisiirappia päälle :)
Kommentit