IMG_9249.jpg

Kuopuksemme Romeo toivoi 3-vuotissynttäreilleen Palomies Sami -täytekakkua. Päätin heti, että teen kakun kääretorttulevyistä ja muotoilen levyt paloauton muotoon. Pintakoristelulla sain paloautoon yksityiskohtia ja paloauton ulkonäköä. Palomies Samin tein erikseen pikeeristä. Siitä lisää täällä. Halusin kakkuun raikkaat täytteet. Tein muuten samat täytteet kuin tässä Hävittäjä-kakussa, mutta vaihdoin mustikat vadelmiin. Tämä kakku olikin nyt viimeinen suurempi leivontaprojektini vähään aikaan, koska tulevan kuopuksemme laskettu aika alkaa häämöttää enkä pysty enää seistä pitkiä aikoja jalkojeni takia. Jalat (etenkin toinen) olikin tosi turvonnut juhlapäivänä, kun olin seissyt ja hääräillyt niin paljon :) Onneksi turvotus vähän laski juhlien jälkeen. Voi siis olla, että seuraavaksi leipomani täytekakku on ristiäiskakku! :) Saa nähdä.

Romeo-synttärisankarista vähän lisää täällä :)

Vanilja-vadelmatäytekakku

Pohja

3 × tämä pohja:

4 kananmunaa

2 dl intiaanisokeria

1 dl ohratärkkelystä

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohratärkkelys, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Tee näin yhteensä kolme pohjalevyä ja anna niiden jäähtyä.

Leikkaa leivinpaperista/pergamiinista sopivankokoinen paloauton kaava. Aseta kaava jokaisen pohjalevyn päälle ja leikkaa sen avulla levyistä paloauton malliset palat.

Kostutus

3 dl maitoa

2 rkl intiaanisokeria

Sekoita keskenään maito ja intiaanisokeri.

Valkosuklaa-vaniljatäyte vadelmilla

3/4 dl vadelmahilloa

4 dl vispikermaa

300 g vaniljarahkaa

150 g valkosuklaata

3 rkl vaniljakreemijauhetta

150 g kotimaisia pakastevadelmia

Aseta yksi kääretorttupohjista tarjoilualustan päälle. Voit joko täyttää kakun suoraan tai laittaa reunoille reunakalvoa tai jotain muivosuikaletta, jotta täytteen saa tosi tasaisesti. Kalvot saa kiinnitettyä parhaiten siinä vaiheessa, kun alat laittaa täytettä pohjalevyn päälle, jolloin kalvo tarttuu ja pysyy sen avulla pystyssä. Kalvot voi kiinnittää toisiinsa teipillä tai klemmareilla.

Kostuta kakkulevy intiaanisokerimaidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahillo.

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.

Levitä valkosuklaa-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota täytteeseen melko tiheästi pakastevadelmia antamaan täytteelle raikkautta. Marjat on helpoin upottaa jäisinä. Silloin ne eivät myöskään värjää täytettä.

Aseta keskimmäinen kääretorttulevy täytteen pälle ja kostuta se.

Vadelma-vaniljatäyte

3/4 dl vadelmahilloa

4 dl vispikermaa

150 g vaniljarahkaa

2 rkl tomusokeria

300 g vadelmia (tuoreena tai sulatettuna pakkasesta)

3 rkl vaniljakreemijauhetta

150 g kotimaisia pakastevadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Soseuta vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa ensin ja soseuta sitten liemineen päivineen). Sekoita vadelmasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.

Levitä vadelma-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset vadelmat täytteeseen melko tiheästi (laita pakastevadelmat suoraan pakkasesta, jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kääretorttulevy ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

Kermapäällystys

1 1/2 dl vispikermaa

1 tl tomusokeria

punaista pastaväriä/ tomuväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sopiva määrä punaista väriä. Levitä vaahtoa kakun päälle ohueksi kerrokseksi (vaahtoa saattaa jäädä vähän yli). Laita kakku jääkaappiin kreemin teon ajaksi.

Piparminttukreemi

110 g suolatonta voita

60 ml kevytmaitoa

½ tl piparminttuaromia

500 g tomusokeria

mustaa, sinistä, keltaista ja punaista pastaväriä/ tomusokeria

Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista ja pehmeää.

Ota kreemiä pienet määrät erillisiin kulhoihin. Värjää osa keltaisella, toinen osa sinisellä, kolmas osa mustalla (sen verran että tulee harmaa sävy) ja neljäs osa mustalla (sen verran että tulee musta sävy) pastavärillä/ tomuvärillä. Coctailtikulla saa näppärästi laitettua väriä vähän kerrallaan, kunnes väri on sopiva). Värjää loppu kreemi punaisella pastavärillä/ tomuvärillä. Laita pienet kreemimäärät minikokoisiin, napakoihin pusseihin (esim. Minigrip). Laita punainen kreemi isompaan pursotuspussiin, jossa on pienehkökärkinen pyöreä tylla.

Merkitse hennosti kakun kermapintaan ääriviivat, jotta näet helposti minne kohtiin tulee mitäkin väriä pursottaa. Pyörien kohtiin painoin hennosti jollain sopivalla korkilla jäljet. Pursota ensin kaikki pienemmät osat ja pursota lopuksi punaisella kreemillä loput. Laita kakku jääkaappiin välillä pursotuksen aikana, jotta kakku ei pääse olemaan liikaa lämpimässä huoneilmassa. Kun pursotukset ovat valmiit, laita kakku jääkaappiin noin tunniksi kunnolla jäähtymään.

Reunapursotukset

4 dl Flora Vispiä

1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on keskikokoinen pyöreä tylla. Pursota kakun reunoille pystyputkia ja lopuksi pienet kermatupsut niiden päälle kakun päälireunaa kehystämään.

Aseta kakun päälle haluamaasi kohtaan pikeeristä tehty Palomies Sami -koriste. Ohje siihen löytyy täältä.

Enää puuttuu Palomies Sami autonsa vierestä.

Palomies%20Sami-kakku2.jpg

Palomies%20Sami-kakku4.jpg

Palomies%20Sami-kakku3.jpg

IMG_9223.jpg

IMG_9220.jpg

Reunapursotusta.

IMG_9229.jpg

Valmis kakku.

IMG_9251.jpg

Palomies%20Sami-kakku5.jpg

Palomies%20Sami-kakku.jpg

Romeo-synttärisankari odottamassa onnittelulaulua. Sitten poika lauloi Palomies Sami -tunnuslaulun ja puhalsi kynttilät :)

Romeo%203%20v.%20ja%20kakku%202.jpg

♥ ONNEA RAKAS ROMEO! ♥