IMG_2377.jpg

Mieheni löysi Dronningholmin sivuilta hauskoja torttumallien ohjeita. Lapset valitsivat mieleisensä ja niitä sitten leivottiin. Nämä snautseri-tortut olivat hupaisan näköisiä :) Kiva kyllä kokeillakin välillä uudenlaisia malleja. Minulla on tapana kaulia valmiit lehtitaikinalevyt pitkittäissuunnassa sen verran, että niistä saa tehtyä kolme torttua. Ihan tarpeeksi paksuja niistä tulee silti. Torttumallit löytyvät täältä.

Täältä löytyvät ohjeet aiemmin tekemilleni enkeli-tortuille.

Täältä löytyvät ohjeet kukka-tortuille.

Täältä löytyvät ohjeet ruutu-tortuille.

Tee viillot kuvan mukaisesti. Huomioi, että vaakaviillot lähtevät vähän kulmien yläpuolelta.

IMG_2359.jpg

Käännä yläsakarat vaakaviiltojen kohdalle korviksi.

IMG_2360.jpg

Laita korvien alapuolelle luumumarmeladia.

IMG_2361.jpg

Kostuta alemmat sivusakarat ja nosta ne kuvanmukaisesti keskelle vähän toistensa päälle. Paina liitoskohtaa vähän, jotta se ei aukea paistettaessa.

IMG_2362.jpg

Lisää luumumarmeladinokareet nenäksi ja silmiksi (tämä käy helposti pursottamalla marmeladia pienestä pussista, esim. Minigrip). Voitele pinta ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

IMG_2364.jpg

Valmis ärrimurri :)

IMG_2380.jpg