Jos kotoa löytyy banaaneja, jotka alkavat olla tummahkoja, on hyvä syy tehdä banaanikakkua :). Tällä ohjeella olen nyt kaksi kertaa tehnyt banaanikakun ja tykkään tästä tosi paljon! Sellainen kostea, pehmeä ja täyteläinen, eli nannaa!

Tämän reseptin löysin internetistä, kun etsin kerran sellaista banaanikakkureseptiä, johon tulisi 3-4 banaania (sen verran kun tummahkoja banaaneja silloin sattui olemaan, heh). Niin ja siis tokihan tän voi "keltakuorisistakin" banaaneista tehdä, kunhan ovat kypsiä. Tämä oli netissä nimellä "Juukelin hyvä banaanikakku". Tässä ohje miten itse sen tein:

Banaanikakku

2 dl vehnäjauhoja

2 dl hiivaleipäjauhoja

1,75 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl (ruusu)suolaa

1 1/2 dl eli n. 150 g sulatettua voita

2 dl vaniljajogurttia

2 kananmunaa

3-4 kypsää banaania

margariinia ja kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa esim. haarukalla toisessa kulhossa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, jogurtti ja munat. Lisää kuivat aineet varovasti käännellen banaanisoseeseen. Voitele vuoka ja "jauhota" se kookoshiutaleilla. Kaada taikina siihen ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia uunista riippuen. (Minä paistoin 40 min.) Anna jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.

 

Ohjeeseen kuului myös mokkakuorrute. Laitan senkin tähän.

50 g voita

4 rkl kahvia

3 dl tomusokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Sekoita muut aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi, jotta kuorrute saa kauniin kiillon. Kaada se jäähtyneen kakun päälle, kallistele kakkua niin se valuu tasaisesti.

Lisätty myöhemmin: tässä linkki banaanikakkuun kuorrutteen kera.

Itse laitoin koristeeksi kookoshiutaleita ja suklaakoristerakeita. Kaveriksi lautaselle kakku sai vaniljajäätelöä. Seuraavan kerran taidankin kokeilla piimäversiota jogurtin sijaan :)