Jauhelihakeittoa tulee aina silloin tällöin tehtyä. Mausteita vaihtelemalla ja juureksia muuttamalla keittoon saa vähän vaihtelua. Joskus laitan keittoon esimerkiksi bataattia. Tällaista tein tällä kertaa.
Jauhelihakeitto
400 g jauhelihaa
9 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
noin 1 tl ruususuolaa
1 tl jauhelihamaustetta
1 1/2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 pss (à 200 g) pakastekeittojuureksia
Pinnalle
1/2-1 dl hienonnettua persiljaa
Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää sipulikuutiot ja suola ja paista kypsäksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutiot, peruna- ja porkkanalohkot sekä jauheliha. Anna kiehua viisi minuuttia. Lisää pakastejuurekset ja jatka keittämistä vielä 5-10 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat tuntuvat kypsiltä. Tarkista vielä maku. Ripottele keiton pinnalle persiljaa.
Kommentit