Jauhelihakeittoa tulee aina silloin tällöin tehtyä. Mausteita vaihtelemalla ja juureksia muuttamalla keittoon saa vähän vaihtelua. Joskus laitan keittoon esimerkiksi bataattia. Tällaista tein tällä kertaa.

Jauhelihakeitto

400 g jauhelihaa

9 perunaa

2 porkkanaa

1 sipuli

noin 1 tl ruususuolaa

1 tl jauhelihamaustetta

1 1/2 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 pss (à 200 g) pakastekeittojuureksia

Pinnalle

1/2-1 dl hienonnettua persiljaa

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää sipulikuutiot ja suola ja paista kypsäksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutiot, peruna- ja porkkanalohkot sekä jauheliha. Anna kiehua viisi minuuttia. Lisää pakastejuurekset ja jatka keittämistä vielä 5-10 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat tuntuvat kypsiltä. Tarkista vielä maku. Ripottele keiton pinnalle persiljaa.