Tein siskoni synttäreille myös tällaisen suklaisen tiikerikakun. Tilasin jo pidemmän aikaa haaveilemani alumiinisen sydänvuoan ja halusin heti testata vuokaa. Olen ostokseeni todella tyytyväinen!! Se oli alennuksessa eräässä englantilaisessa nettikaupassa ja siksi päätinkin nyt ostaa sen.

Olen muuten nykyään antanut uunin hoitaa keskiraidan muotoilun. Minulle se muotoilu riittää oikein hyvin. Ennen aina nostelin haarukalla taikinaa. Kerran unohdin sen tehdä, mutta huomasin, että uunissa raita muotoutui kivasti itsestäänkin :)

Ohjeen olen muokannut itselleni sopivaksi erilaisista tiikerikakun ohjeista. Tällä ohjeella tulee iso tiikerikakku, joka on mitoitettu noin 2,5 litran vetoiseen vuokaan (sydänvuoan vetoisuus on 2,4 litraa).

Suklainen tiikerikakku

300 g voita tai margariinia

3 1/2 dl sokeria

4 kananmunaa

6 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa (laitoin nyt hyla vispikermaa)

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

100 g valkosuklaata

50 g tummaa suklaata

Rouhi valkosuklaa ja tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja pidä ne erillään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen huoneenlämpöisen kerman kanssa. Siirrä taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe. Sekoita isompaan taikinaosaan valkosuklaarouhe.

Voitele vuoka ja jauhota se. Lusikoi pohjalle puolet vaaleasta kakkutaikinasta. Lusikoi sen päälle tumma kakkutaikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta kakkutaikinasta. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä vähän aikaa ja kumoa se sitten tarjoilualustalle.

Oli tarkoitus vielä sihdata tomusokeria pinnalle, mutta unohdin..