Tämän charlotan tein miehelleni syntymäpäiväkahveille. Olen jo pitkään halunnut tehdä charlottakakun. Löysin ohjeen Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Tein muutamia muutoksia. Kääretorttupohjan tein luottoreseptilläni. Liivatelehtiä laitoin tähän niin monta kuin ohjeessa oli, mutta mielestäni kakku hyytyi ihan liikaa. Laitan tähän ohjeeseen sen määrän, joka minusta on parempi eli puolet vähemmän. Itse kaipasin täytteeseen vähän enemmän makua. Voi olla tosin, että appelsiininkuoriraaste, jonka jätin nyt pois, antaisi myös lisäpotkua makuun. Toisaalta myös täytetyt kääretorttupalat toivat makua kakkuun. Mansikkamarmeladia laitoin vähän enemmän kuin kirjan ohjeessa. Muuten olin tyytyväinen reseptiin.

Koristeeksi olisi sopinut paljon paremmin mansikat. Nyt niitä ei minulla ollut, joten laitoin mitä kaapista löytyi eli viinirypäleitä :)

Mansikka-appelsiinicharlotta

Pohja

Vaalea kääretorttupohja, ohje löytyy täältä.

Pohjan täyte

230 g mansikkamarmeladia

Hyydytetty täyte

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

600 g appelsiinijogurttia

200 g ananasta

1 appelsiinin raastettu kuori (jätin nyt pois allergioiden takia)

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

1 dl ananastölkin mehua

Paista kääretorttupohja ja irrota se leivinpaperista ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja levitä sitten sen päälle mansikkamarmeladi. Kääri pohja napakaksi rullaksi ja leikkaa 1 1/2-2 cm:n paloiksi.

Vuoraa pyöreä kulho kelmulla ja aseta kääretorttupalat tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille vierekkäin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää sekaan appelsiinijogurtti, pieniksi pilkotut ananakset ja appelsiinin kuoriraaste. Kiehauta ananaksen mehu, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan ananasmehuun. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä yön yli kylmässä.

Leikkaa kakusta seuraavana päivänä ylimääräiset kääretorttureunat pois. Kumoa charlotta tarjoilualustalle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla.

Täytteen voi korvata myös jäätelöllä!

Korkattu kakku.