IMG_0919.jpg

Tämä on tosi täyteläinen, mehevä ja pehmeä kakkupohja. Kostutustakaan ei tarvita kuin vähän, koska pohja on jo itsessään sen verran kostea. Pohja murenee/halkeilee helposti, joten pohjaosat kannattaa siirtää leikkaamisen jälkeen tosi varovasti. Ohje on Kinuskikissalta täältä.

Mehevä kaakaokakkupohja

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl perunajauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

150 g margariinia

3 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl kädenlämpöistä maitoa

Voitele ja korppujauhota vuoka (noin 24 cm halkaisijaltaan). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Pidä sähkövatkainta hitaalla teholla ja sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen pienissä erissä vuorotellen loppu jauhoseos ja maito.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

IMG_0917.jpg

IMG_0922.jpg

Mehev%C3%A4%20kakkupohja.jpg