Tein viime viikolla tällaisen puolukkakakun. Ohje on ensimmäisestä Leivotaan-lehdestä. Jos tykkää puolukasta, niin tämä on kyllä hyvää. Ainoa asia mitä ihmettelin oli se, että kakkutaikina tuntui aika jäykältä lopussa ja valmiskin kakku oli aika tiivis. Ei se toisaalta haitannutkaan, mutta mietin vaan, että oliko se tarkoituskin..

Puolukkakakku

Vuoan voiteluun ja leivittämiseen

margariinia tai voita

mantelijauhetta

Taikina

200 g margariinia tai voita

2 1/2 dl ruokokidesokeria tai sokeria (laitoin intiaanisokeria)

3 kananmunaa

125 g maitorahkaa

3 1/4 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

200 g puolukoita

Pinnalle

1-2 rkl ruokokidesokeria tai sokeria (en laittanut)

tomusokeria

puolukoita

Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (noin 20 cm Ø/ 1,3 l).

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sileäksi. Sekoita kohmeiset puolukat lastalla taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia (minä pidin noin 15-20 min). Kokeile kakun kypsyys coctailtikulla kakun keskeltä.

Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ja ripottele puolukoita päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kahvikakkuna tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.