Sain vihdoinkin toteutettua yhden aikomukseni ja leivoin tätä piirakkaa. Huomasin tämän reseptin Canelian keittiössä-blogista täältä. Tämä piirakka maistui juurikin niin hyvälle kuin olin kuvitellutkin :) Sopivasti raikas ja makea. Lisäksi piirakka oli helppo ja nopea tehdä! Piirakka olisi tietenkin kivempi tehdä loppukesällä tuoreista punaherukoista. Pakasteherukatkin käyvät, mutta niistä tihkuu enemmän mehua piirakan pinnalle. En nyt sekoittanut niihin perunajauhoja tms. sitomaan kosteutta.

Lapsilla on tapana varsinkin makeiden leipomusten kanssa syödä herkkupalansa kerroksittain :) Oli nytkin hauska katsoa, kun ensin suuhun hävisivät marjat, sitten vaniljatäyte ja lopuksi pohja. Niin kyllä taisin itsekin monesti lapsena tehdä :D

Vaniljainen punaherukkapiiras

Pohja

125 g margariinia

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

1 dl vaniljajogurttia

1 kananmuna

Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niiden joukkoon jäähtynyt rasva, jogurtti ja kananmuna. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24-26 cm). Levitä taikinaa myös vähän reunoille.

Täyte

1 kananmuna

2 dl vaniljajogurttia

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

2-3 dl punaherukoita (laitoin 3 dl)

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle punaherukat. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 30-35 minuuttia. Kakku on yhtä hyvää sekä haaleanlämpimänä että jääkaappikylmänä.