Pidimme poikamme ristiäiset 14.7. Halusin tehdä yksinkertaisen kakun. En suunnitellut sitä juurikaan etukäteen. Pursotusten muodon päätin juuri ennen kuin tein ne. Säästyinpä kerrankin ilman stressiä! Äitini puolen suvussa on jo pitkään ollut tapana, että kaikki halukkaat voivat arvuutella vauvan nimeä. Nimet kirjoitetaan paperille ja jos joku arvaa nimen oikein, saa hän palkinnoksi suklaalevyn :) Nuo nimiarvauslaput on hauska säilyttää!

Jostain syystä pojalle oli taas hankala keksiä nimeä. Tytölle olisi ollut nimi kokonaan valmiina. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme nimeen ♥ Romeo Milan Daniel ♥ Daniel meinasi tulla jo Mion etunimeksi ja nytkin mietimme, annammeko etunimeksi Danielin vai Romeon. Lopulta päätimme nimen katsomalla poikaamme, kumman näköinen hän enemmän on.

Mustikka-mansikkakakku

Pohja
7 munan tumma sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.
Anna pohjan jäähtyä ja jaa se sitten kolmeen osaan.
 
Kostutus
3/4 dl rasvatonta maitoa + 1 tl vaniljasokeria 

Valkosuklaa-mustikkatäyte

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljakreemijauhetta

1 1/2 dl maitorahkaa

100 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

1 rkl vettä

150 g (noin 2 dl) pensasmustikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Kääntele vaahdon joukkoon maitorahka sekä jäähtynyt valkosuklaasula. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja sulata ne veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa 10-15 minuuttia. Aseta kakkupohjan pohjalevy kakkuvuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla pullasudin avulla. Levitä täyte pohjalevylle. Ripottele päälle pensasmustikat. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

Mansikkatäyte

1 1/2 dl vispikermaa

1 dl maitorahkaa

1/2 dl tomusokeria

1/2 dl vaniljakreemijauhetta

150 g mansikoita

Aseta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon maitorahka, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja hieman pilkotut mansikat. Mansikoista saa jäädä pieniä sattumia täytteeseen. Levitä mansikkatäyte kakkulevylle. Aseta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se kevyesti. Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla ja anna sen maustua jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
 
Kuorrutus, pursotukset ja koristelu
3 dl vispikermaa 
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
pensasmustikoita
tummaa suklaata
 
Vaahdota kerma. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Ota osa vaahdosta toiseen kulhoon ja värjää/mausta se tummalla kaakaojauheella. Laita kaakaojauhetta sen verran, että väri on sopivan ruskea. Levitä valkoinen vaahto kakun päälle ja tasoita pinta. Laita ruskea vaahto pursotinpussiin ja pursota tähtityllan avulla kakun alareunaan ja päälle kukkia/tähtiä ja päälireunaan haluamaasi koukeroa. Koristele pensasmustikoilla.
 
Sulata nimeä varten pari palaa tummaa suklaata ja laita se pieneen Minigrip-pussiin (tai vastaavaan). Leikkaa pieni kärki kulmasta pois ja pursota nimi kakun keskelle. 

 

Nimeä vailla.

Käsi tärisi kuin haavanlehti. Ei siitä voi muuta seurata kuin tärisevä ja vino nimi :D

Juhlien jälkeen.

Pieni Romeoinen :)