Minulla oli punaherukoita ja täyte valmiina, joten tein tämän piirakan ykskaks yllättäen :) Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. Lisäsin vain valkosuklaan ja valkoherukat.
Mantelinen punaherukkapiiras
Muropohja
150 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kylmää vettä
Nypi kuutioitu voi jauhojen ja sokerin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin.
Painele taikina jauhotetuin käsin 28 cm halkaisijaltaan olevaan piiras/irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille noin 3,5 cm korkeudelle. Voit vuorata halutessasi pohjan ja reunat leivinpaperilla helpottaaksesi irrottamista ja tarjoilualustalle siirtämistä. Reunojen leivinpaperisuikaleet pysyvät hyvin kiinni kun sipaiset vuoan reunaan muutamaan kohtaan margariinia.
Täyte
3 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
100 g mantelimassaa
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja raasta joukkoon mantelimassa. Levitä seos piiraspohjalle.
Lisäksi
3 dl punaherukoita
½ dl mantelilastuja
muutama pala valkosuklaata
valkoherukoita
Laita viinimarjat täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut ja murennetut valkosuklaat. Kypsennä piirakka uunin alaosassa 175-asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Koristele valkoherukoilla.
Tästä saa hyvän herkun juhlapöytään. Sen voi valmistaa täytettä myöten paistovalmiiksi pakkaseen etukäteen. Ei tarvitse kuin lisätä pinta-ainekset ja paistaa. Nektariinin voi myös siis korvata muilla hedelmillä tai marjoilla.
Kommentit