IMG_6344-normal.jpg

Raparperit sopivat hyvin myös kaurapaistokseen, johon yleensä tulee laitettua omenaa. Ohje on täältä, mutta muuntelin sitä hieman. mm. täältä löytyy ohje omena-kaurapaistokselle.

Kaura-raparperipaistos

(4-5 annosta)

1 l raparperipaloja

2 rkl ruokokidesokeria

1 tl kanelia

Huuhdo, kuori tarvittaessa ja pilko raparperin varret. Laita ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli.

Päälle

4 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl pehmeää voita/margariinia

1 1/2 dl ruokokidesokeria

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, rasva ja sokeri ja levitä raparperien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 30 noin minuuttia.

IMG_6345-normal.jpg

IMG_6349-normal.jpg

Raparperipaistoksen kanssa sopii hyvin esimerkiksi vaniljakastike.

IMG_6351-normal.jpg

IMG_6354-normal.jpg