IMG_9605-normal.jpg

Kokeilin tätä kananmunatonta kääretorttupohjaohjetta. Näyttäisi olevan ihan toimiva ohje. Laitan vielä myöhemmin täytteen ja kääräisen rullalle. Pohjan koostumus on vähän helpommin halkeava kuin kananmunaa sisältävässä pohjassa. Mutta ihan hyvän paksuinen pohjasta tuli. Ohje on Leivotaan-lehdestä 2011.

Nyt oli ensimmäistä kertaa kokeilussa myös erilainen tekniikka kääretorttua kumottaessa. Aiemmin olen kumonnut levyn sokeroidulle leivinpaperille. Nyt voitelin vedellä sekä taikinan alle tulevan että valmiin pohjan alle tulevan leivinpaperin. Säästyypähän turhalta sokerilta. Toimi ainakin yhtä hyvin kuin sokeroitu leivinpaperi. Huomasin tämän vesitekniikan netissä, mutta en enää muista tarkemmin mistä sen löysin.

Täältä löytyy kääretorttu, jonka tein tästä pohjasta.

Tumma kääretorttupohja ilman kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa

50 g sulatettua margariinia (laitoin voita)

Sivele leivinpaperi vedellä ja laita se uunipellille. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää maito ja sulatettu rasva. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi ja kaada se sitten leivinpaperoidulle uunipellille. Tasoittelle taikina ohueksi levyksi. Paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sivele se vedellä. Kumoa pohjalevy sen päälle ja irrota pohjapaperi. Paperin pintaa voi vielä sivellä kylmällä vedellä, jos paperi on tiukassa. Anna kääretortun jäähtyä leivinliinan alla.

IMG_9608-normal.jpg