IMG_5217-normal.jpg

Minulla oli vielä kaapissa pussillinen minikokoisia valkosuklaahippuja, jotka isäni toi viime kesänä Amerikasta. Nyt päätin tehdä taas suklaahippupikkuleipiä ja laitoin noita suklaahippuja niihin. Aiemmin tekemiäni suklaahippupikkuleipiä on mm. täällä. Nyt halusin lisämakua intiaanisokerista ja korvasin sillä sekä tavallisen sokerin että fariinisokerin. Tuli taas niin ihanan nekkumaisen makuisia että ♥ Lisäksi vaihdoin vehnäjauhot spelttiin, margariinin voihin, cashewpähkinät manteleihin ja tumman suklaan valkosuklaaseen. Jauhoja olisi voinut laittaa hieman enemmän (esim. 3 dl), koska intiaanisokeriakin oli enemmän kuin kide- ja fariinisokeria.

Nekkumaiset suklaahippupikkuleivät

(noin 50 kpl koosta riippuen)

1 1/8 cups/ 2,6 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1/4 tsp./ 1/4 tl ruokasoodaa

1/2 cup/ 120 g normaalisuolaista voita

1 cup/ 2,4 dl intiaanisokeria

1 kananmuna

1 tsp./ 1 tl vaniljasokeria

1/2 cups/ 1,2 dl murskattuja, kuorittuja manteleita

113 g valkosuklaahippuja

Paloittele suklaat pienehköiksi paloiksi (jos ei ole saatavilla valmiita hippuja). Murskaa kuoritut mantelit pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota pehmeä voi ja intiaanisokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää pähkinärouhe sekä valkosuklaapalat. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikinakulho tarvittaessa jääkaappiin 1/2-1 h ajaksi, jos taikina on kovin tahmaista/löysää ja hankala käsitellä.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Minä käytin jokaiseen palloon 1 rkl taikinaa. Jätä taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl palloja.

Paista 190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä, että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei tarvitse tulla väriä.

Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Valkosuklaahippuja.

Valkosuklaat-normal.jpg

IMG_5220-normal.jpg