Mio%20rummuttaa-normal.jpg

♥ Mio maaliskuussa 4-vuotissynttäripäivänsä iltana, kun hän testasi uusia rumpukapuloitaan, ilmeilyjen lomassa ♥

Nyt Mio onkin jo 4 v. 7 kk :) Juuri hiljattain tuli vihdoin ylitettyä metrin mitta ♥ Mio, meidän vauhtihirmumme, joka pitää huolen, että meidän perheessä riittää vilinää, vilskettä ja tapahtumarikkaita päiviä! Meidän pikkukepposia (tai isoja) tehtaileva pyörremyrskymme. Mio on ollut 8-kuisesta vauvasta asti kova poika liikkumaan ja se vauhti kiihtyy vaan kiihtymistään :D Mio haluaa tehdä pyörällä temppuja kuten nousta jaloilla satulalle, harjoitella brake dance -liikkeitä, pomppia ja loikkia parkourtyylisesti paikasta toiseen, soittaa rumpuja, räpätä ja rakentaa moottoripyörän, jolla ajaa leikisti täysiä. Toisaalta Mio haluaa rakennella vaikka tunnin-pari putkeen pikkulegoja. Niin, onneksi Mio osaa nykyään myös keskittyä johonkin rauhallisempaan puuhaan. Mio tykkää hirmuisesti rakennella pikkulegoista erilaisia autoja ja asettelee ukkeleita vierekkäin erilaisten moottoripyörien ja autojen kyytiin, todella tarkalla silmällä :) Miosta on tullut jo näppärä rakentelija. Kerhossakin Mio kuulemma rakentelee usein pikkulegoista moottoripyöriä. Mio pukeutuu usein myös raksamieheksi ja pakkaa laukun täyteen leikkityökaluja. Saattaa pitkän aikaa viipyä työmaallaan ahertamassa mitä milloinkin :) Robin-laulaja on Mion suosikki! Kesällä Mio piti monesti eriparitennareita, koska Robinkin kerran pitää. Mio osaa monet Robinin laulut ulkoa ja tekee usein breikkausliikkeitä laulaessaan.

Mio RAKASTAA moottoripyöriä!! Hän huomioi joka ikisen ohimenevän mopon, skootterin ja moottoripyörän. Inkan koulun pihassa on aina pakko pysähtyä katsomaan yläastepoikien -ja tyttöjen mopoja ja skoottereita. Parasta on, jos joku koululainen sattuu juuri kurvaamaan koulun parkkikselle. Mio katsoo tarkasti oppilaan jokaisen liikkeen. Sitten mopot ja skootterit pitää laskea, ja katsoa kumpia on enemmän ja sitten Mio valitsee niistä hienoimman. Viimeksi siellä oli 2 mopoa ja 6 skootteria. Miosta hienoin oli punainen krossimopo. Mio odotti erästä päivää kuin kuuta nousevaa! Hänen oli tarkoitus mennä tässä kuussa isin kanssa Hartwall-areenalle katsomaan FMX Gladiator Games -näytöstä. Eli siis Freestyle Motocross-esitys, joka on ensimmäistä kertaa Suomessa. Se esitys kuitenkin peruttiin :( Mio oli ensin tosi pettynyt, mutta pian keksimme tilalle kivan korvaavan puuhan. Mio meni isin kanssa käymään Moottoripyörämuseossa. Heillä oli hyvä tuuri, koska paikka oli silloin viimeistä päivää auki ennen kuin sulki ovensa talveksi. Mio tietenkin puhkui intoa, kun he palasivat kotiin. Mio kuvasi jokaisen moottoripyörän. Oli sotamoottoripyörä, poljettava moottoripyörä, "Robin Wiltvaltin" moottoripyörä eli samanlainen motskari kuin Robin Williamsin Bodies-musiikkivideolla.

Mio käy edelleen kerhossa ja menee sinne tosi mielellään. Kerho on kaksi kertaa viikossa ja se on ihan sopiva määrä ainakin tällä hetkellä. Kerhot ovat aamupäivisin ja se on hyvä, koska Mio nukkuu edelleen joka päivä päiväunet. Varsinkin kerhopäivien jälkeen uni maittaa ja silloin Mio saattaa nukkua jopa 3 tuntia. Useimmiten Mio nukkuu kuitenkin 1-1 1/2 tuntia.

Mio on ollut aikamoisen mustasukkainen pikkuveljestään alusta saakka. Mustasukkaisuus on pikkuhiljaa vähentynyt, mutta kyllä sitä vieläkin välillä esiintyy. Se onkin ollut tärkeää, että joskus Mio saa olla yksin meidän vanhempien kanssa tai vaikka isovanhempien luona. Saa sitten kunnolla huomiota osakseen ja keskittyy mielekkäisiin asioihin. Nyt viime aikoina Miolle on tullut ihan uudenlaisia, positiivisia juttuja Romeon kanssa. Mio on osoittanut Romeota kohtaan suurta hellyyttä. Mio on halunnut joinain päivinä tulla Romeon kanssa käsi kädessä ulkoa sisään. Sisällä Mio on halunnut riisua Romeolta ulkovaatteet. Romeo on ollut vähän häkeltynyt ja on moneen väliin sanonut "kiitot!" ♥ Sitten Mio on halannut paljon Romeota ja mikä parhainta, leikkinyt hänen kanssaan pidempiäkin aikoja sovussa. Nyt kun Romeo juttelee jo aika paljon, niin leikitkin sujuvat paremmin ja he kuiskivat välillä salasuunnitelmia. Romeo arvostaa isoveljeään ja matkii häntä monessa asiassa. Romeokin on iloinen, kun voi leikkiä Mion kanssa, vähän niin kuin isojen poikien leikkejä :) Joskus he leikkivät legoilla ja joskus menevät leikisti retkelle ja ottavat reput täyteen varavaatteita ja työkaluja. Toisinaan he asettelevat leikkiruokia pöydälle, kokkailevat niitä ja tulevat tarjoilemaan niitä :) Romeo on oppinut Miolta paljon esim. breikkausliikkeitä ja jalkapallon potkimista.

Tässä yhtenä päivänä pojat tulivat olkkariin ja Mio oli pukenut Romeolla nahkarotsinsa. Sit ne lauloivat Robinia ja menivät leikkimään autoilla. Vähän myöhemmin Mio talutti Romeon poikien huoneeseen ja laittoi oven kiinni. Oli pakko salakuunnella :) Romeo siellä sanoi, minkä kirjan Mio lukisi ja niin Mio kertoi Romeolle Sanna ja pikkuveli-kirjan tarinan. Romeo kuunteli hiljaa. Kun oltiin lähdössä ulos ja kuului joku kolinaääni, niin Romeo tuli eteiseen, meni Mion luokse ja kysyi:"Mio, onko kaikki hyvin? Minä huolettuin!" Noita hetkiä on vasta vähän ja vähitellen, mutta ne ovat niin kultaisia!

Mio on aina ollut sellainen, että käy läpi kaikki tunteensa täysillä. Jos Mio pahastuu jostain, tulee kiukku heti ja täysillä. Ja jos Mio on jostain mielissään, näyttää hän hyväntuulisuutensakin täysillä. Olen iloinen siitä, että Mio on avoin eikä sisälle jää patoumia. Hän osaa ilmaista mielipiteensä. Välillä on vaan hankalia tilanteita, jos Mio ei meinaa hallita kiukkuaan. Mion kanssa jutellaan paljon asioista ja sanoitetaan tunteita. Mio on usein sylissä rauhoittumassa. Mioa ei laiteta jäähylle enää, koska se ei toimi ainakaan Mion kohdalla. Mion päässä myllertää niin kovin kiukkuhetkellä, että hän tarvitsee niiden selvittämiseen aikuisen apua ja läsnäoloa. Yksinolo vain hämmentäisi ja kiukuttaisi enemmän. Mio kyllä pyytää aina lopulta anteeksi ja on leppoisa. Mion avoimuuteen kuuluu se, että hän sanoo edelleen monesti päivässä rakastavansa läheisiään. Vaikka että "iti, mä rakattan hua toti paljon!" :)

Miolla on ensimmäinen ihastus :) Satuimme avaamaan telkan juuri, kun eräs tyttökolmikko lauloi Voice Kids-ohjelmassa. Mio sanoi heti laulun loputtua :" Mä haluan että toi lyhyt tyttö päätee jatkoon!" Se lyhyt tyttö pääsi jatkoon :) Mio kyseli illalla ja heti aamulla "Mutta onko he Marie ihan oikeatti olematta? Voinko mä mennä ten kantta naimitiin?" Miosta oli hauskaa, kun tyttöä kutsuttiin pieneksi ja pippuriseksi, koska hän on myös itse sellainen. Sanoin Miolle, että Mion täytyy sitten opetella puhumaan ruotsin kieltä, koska se on tytön äidinkieli. Nyt Mio osaa sanoa "Jag heter Mio". Mio olli aiemmin menossa minun kanssa naimisiin, mutta nyt on muut tytöt tulleet kuvioihin :D Mio kertoili seuraavana päivänä: "Kun mä muutan ten tytön kantta atumaan, niin te haatte käydä mun ja Marien hynttäreillä. Mutta ei teidän muuten tarvitte käydä. Mä haluan atua Marien kantta. Mä olen ihattunut." Kolmantena päivänä Mio sanoi: "Mä en äiti kettä, mä olen vieläkin enemmän ihattunut!" ♥ Mio on kuulemma viime aikoina leikkinyt kerhossakin myös tyttöjen kanssa. Minusta on kiva, että Miosta on luontevaa leikkiä sekä tyttöjen että poikien kanssa. Varmasti sekin on vaikuttanut, kun Mio on nähnyt paljon Inkan kavereita, jotka ovat tyttöjä. Mio menee heidän kanssa aina juttelemaan ja on ainakin omasta mielestään myöskin heidän kaveri. Molemmat pojat käyvät aina antamassa halit Inkan kavereille :)

Mio osaa olla ymmärtäväinen ja empaattinen. Hän saattaa huomata pienen harmin jollain toisella ja menee lohduttamaan. Minä olen leipomisen suhteen aika pikkutarkka ja perfektionisti ja Mio tietää sen. Kerran unohdin taikinasta suklaarouheen ja harmittelin sitä. Mio tuli halaamaan ja sanoi :" Äiti kulta ei te haittaa, älä huolehdi! Me kyllä rakattetaan hua hilti! Ne on varmatti hyviä!" Joskus Mio katseli kun viimeistelin kakkua ja sanoi:" Ompat taitavaa äiti! Te on toti onnittunu!" Tuollainen tsemppi kyllä pistää mieleen puhtia ja uskallan päästää välillä itseni vähemmällä! :) Keväällä Mio tuli mun luokseni, laittoi kätensä mun olalle ja sanoi:" Äiti, me voidaan kerätä itin kantta rahaa, niin me voidaan ottaa hulle ihan tamanlaitet houtut!" Sitten sain halauksen. Mulla on siis melkein aina housujen polvissa reikä karkealakatun parketin takia. ♥ Mio, poikani Mio ♥ Mio osaa muutenkin laukoa joskus hauskoja lauseita. Kesällä nostin Mion pyörän varaston seinäkoukusta alas. Mio katsoi vierestä ja sanoi: "Hä oot ihan jätkä äiti!" sanoi Mio yllättyneenä, kun yletyin (ja kait pojan mielestä jaksoin) nostaa hänen pyöränsä varaston yläkoukusta alas :) (oon siis lyhyt).

Mio tietää mitä haluaa ja osaa olla tarvittaessa määrätietoinen. Kesällä isi vei Mion tutustumaan nappulakouluun, koska Mio on niin innostunut jalkapalloilusta. Ryhmä oli leikkinyt alussa aika pitkään 'kuka pelkää jäämiestä' -leikkiä. Ja jotain muuta leikkiä perään. Mio oli marssinut isin luokse ja sanonut:" Mennään pois, täällä on tylsää!" Mio oli mennyt ohjaajan luokse ja sanonut heipat. Ohjaaja kyseli, että tuleeko Mio seuraavana päivänä. Mio totesi:" En! Tulen hitten itompana poikana!" Sitten Mio sai pelata mielin määrin jalkapalloa takapihalla isin kanssa :)

Jännittävää seurata Mion seikkailunhaluista elämää ja kuunnella hänen hauskoja lauseitaan. Miolla tuli puhe myöhään, mutta nyt puheessa esiintyy jo vaikka kuinka erikoisia ja pitkiä sanoja. Vielä on joitain kirjainvirheitä, mutta ne eivät Mioa haittaa. S-kirjain on nyt alkanut ihan itsestään tulla moneen sanaan ja Miokin tykkää uudesta taidostaan. Mio, poikamme Mio, niin arvaamaton, lempeä, hirmumyrskyinen seikkailijamme! ♥ Yhdessä me selviämme niiden hirmumyrskyjenkin läpi ♥

Mio 3-vuotiaana kummisedältä saamassaan uudessa paidassa :) Paita on edelleen käytössä!

Mio%20terassilla-normal.jpg

Lammen rannalla hengähtämässä. Mio 3 v.

Mio%20puussa-normal.jpg

Mion hattutyyliä 3-vuotiaana :) Sanoi, että tuo on Robin-tyyli!

Mio%20ja%20Robin-look-normal.jpg

Ihan oikea oma pikkuvasara. Tärkeä hetki toissakesältä.

Mio%20vasaroi-normal.jpg

Viime vuoden kesänä Mio aloitti potkupyöräilyn, kun jalat vihdoin ylettyivät maahan kunnolla. Mio oli tuolloin 3-vuotias.

Mio-vauhtipoika-normal.jpg

...oppukesästä Mio oppi ajamaan tavallisella pyörällä. Apupyörät jäivät käyttämättä. Tässä Mio viilettää kevätmaisemissa. Tänä kesänä Mion ajotaito parani entisestään ja nyt Mio osaa tehdä pyörällä jo erilaisia temppujakin :) Mio sanoi viime viikolla, että "mä osaan äiti pyöräillä niin, että mun jalat on hatulan päällä". Hetkeä myöhemmin Mio myös teki niin. Mio saa harjoitella temppujaan, kunhan muistaa harjoitella kentällä eikä kävelytiellä :) Ensi keväänä onkin hankittava isompi pyörä.

Mio%20ajaa%20py%C3%B6r%C3%A4ll%C3%A4-nor

Matkalla maailmalle.

Inka%20ja%20Mio%20autossa-normal.jpg

Siskon kanssa on kiva peuhata!

Hyppy-normal.jpg

Mio rakensi viime talvena itselleen rumpusetin. Tai aika montakin erilaista ja tässä on niistä yksi :D

Mio%20ja%20rummut-normal.jpg

Mion mielestä kuvaustilanteita ei pidä ottaa liian vakavasti :)

Mio%20ja%20kyltti-normal.jpg

Velmuilme (tai ilme joka kertoo, että "Mä en nyt ihan oikeesti jaksais tätä kuvaamista enää!"!

Joulu2-normal.jpg

Mion poseerausilme :)

Mio%20poseeraa-normal.jpg

Keskittynyt legorakentelija.

Mio%20ja%20legot-normal.jpg

Mion ensimmäisiä pääjalkaisia ♥ Iloinen veikkonen!

IMG_1662-normal.jpg

Mio-vauhtipojalle sattuu välillä haavereita, mutta mitään kovin pahaa ei ole vielä onneksi sattunut.

Mio%20kolhuilla-normal.jpg

Alkukesällä Mio kaatui potkupyörällä. Alamäki, joka olisi pitänyt taluttaa, houkutti laskemaan ja kun Mion potkupyörässä ei ole käsijarrua, voi vauhti kiihtyä vähän liian kovaksi.. Onneksi tuollakin kertaa tuli vain pintakolhuja!

Mio%20ruhjeilla-normal.jpg

Mion empaattisuus näkyy vaikkapa tässä, kun poika tarjoaa äidilleen sateenvarjon suojaa, kun huomaa äitinsä seisovan sateessa :) Tässä Miolla on ekaa kertaa päällään kauan haikailemansa nahkatakki!

Mio%20ja%20sateenvarjo-normal.jpg

Mio sai hienon hämähäkin käteensä keskustan korttelitapahtumassa. Mio halusi vaaleanpunaisen hämähäkin!

H%C3%A4mis-normal.jpg

Mio isomummulan pellolla perunatalkoissa. Ahkera työmies! Mio pääsi isoenon traktorin kyytiin ja se oli todella odotettu hetki!

Mio%20hommissa-normal.jpg

Mio Moottoripyörämuseossa iki-iloisena :)

Mio%20museossa-normal.jpg

Mio on viime aikoina huomioinut pikkuveljeään ja auttamalla ja hellimällä häntä ♥

WP_000050-normal.jpg

Miosta on usein apua kotitöissä. Nyt syksyllä Mio haravoi isoja kasoja. Tämä kasa syntyi mummulassa.

Mio%20haravoi-normal.jpg

Mio-seikkailija.

WP_000057-normal.jpg