Syd%C3%A4nvoikkari-normal.jpg

Tein tämän voileipäkakun tyttäreni 7-vuotissynttäreille tässä kuussa. Olen jo pitkään halunnut tehdä voileipäkakun tässä sydänvuoassa, mutta se on vaan jäänyt. Löysin sopivan ohjeen Pullahiireltä täältä. Täytteiden teko monitoimikoneessa oli oikein näppärää. Se säästi tiskiä ja samalla pystyi säätelemään kuinka pieneksi silpuksi täytteet haluaa. Täytteet voi tehdä hyvin myös pilkkomalla raaka-aineet käsin ja sekoittamalla ne sähkövatkaimella tai nuolijalla. Oli oikein kiva ja kivan maistuvainen ohje! :) Kuvat ovat vähän valottuneita. Joskus olisi hyvä, jos sisätiloista löytyisi sopiva kuvauspaikka. Se on vaan aika vaikea aina järjestää :)

Sydämellinen kinkkuvoileipäkakku

(noin 15 henkilölle)

700 g ruispaahtoleipää

Täyte 1

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g yrttituorejuustoa

150 g crème fraichea

1 maustekurkku (laitoin keskikokoisen)

ruohosipulia (laitoin 1 dl silputtuna)

1 maustemitta jauhettua mustapippuria

250 g kinkkusiivuja (laitoin Kivikylän kotipalvaamon savumaukasta maalaispalvikinkkua)

Täyte 2

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g crème fraichea

1/2 maustemittaa jauhettua mustapippuria

1/2 tl ruususuolaa

1 pieni punainen paprika

100 g kurkkua

Kostutus

noin 2 1/2 dl kasvis- tai lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä (laitoin kasvislientä)

Kuorrutus ja koristelu

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

ripaukset valkopippuria ja ruususuolaa

herneenversoja

kinkkua

Vuoraa 2 1/2 .itran sydämenmuotoinen kahvikakkuvuoka tuorekelmulla (jokin muukin saman kokoinen vuoka käy). Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois.

Leikkaa ruohosipulia ja kinkkusiivuja vähän pienemmiksipaloiksi. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. kaikki muut ainekset paitsi kinkku. Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää lopuksi kinkku ja pyöräytä sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Siirrä täyte kulhoon. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 2. maustamaton tuorejuusto ja crème fraiche ja pyöräytä ne sekaisin. Lisää mustapippuri ja suola ja pyöräytä nopeasti. Lisää pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta sen verran, että paprika menee sopivan kokoisiksi paloiksi (annoin mennä aika pieneksi). Paprika värjää samalla täytteen hieman punertavaksi. Raasta pesty kurkku, valuta siitä ylimääräinen neste pois siivilässä vähän painellen. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Voileipäkakun kokoaminen:

Leikkaa paahtoleipiä puoliksi ja levitä niitä vuokaan ensimmäinen kerros. Kostuta leivät valitsemallasi kostutusliemellä. Levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Levitä uusi kerros leipiä ja kostuta ne. Levitä niiden päälle puolet täytteestä 2. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset ja laita päällimmäiseksi vielä leipäkerros. Kostuta leivät. Nosta ylimääräiset kelmusuikaleet voileipäkakun päälle ja lisää tarvittaessa lisää kelmua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita jokin kevyt paino vuoan päälle kuten lautanen tai leikkuulauta. Anna voileipäkakun olla jääkaapissa yön yli.

Kuorrutus ja koristelu:

Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä mausteet. Levitä täyte voileipäkakun päälle. Voit halutessasi vielä pursottaa kakun alareunaan koristereunan (minä en nyt pursottanut).

Koristele kuorrutettu voileipäkakku herneenversoilla ja kinkulla. Leikkaa herneenversoista lyhyitä pätkiä, jotta kakun leikkaaminen on helppoa. Kääri kinkkusiivuista pieniä ruusukkeita ja paina ne kuorrutteeseen.

Vuoka tuli piripintaan täyteen :)

IMG_6075-normal.jpg

Kakku vailla kuorrutusta ja koristelua.

IMG_6117-normal.jpg

Valmis kakku.

IMG_6132-normal.jpg

Syd%C3%A4nvoikkari2-normal.jpg

IMG_6147-normal.jpg

Pala vähän jo pehminnyttä kakkua.

IMG_6187-normal.jpg

Kinkkuruusu.

IMG_6138-normal.jpg