IMG_5928-normal.jpg

Bataatista on tullut yksi lempijuureksistani. Käytän sitä usein ruoanlaitossa. Pian poikani aloittaa kiinteän ruoan maistelun ja hän saa maistaa ensimmäisenä bataattia! Tämä keitto käy hyvin alkuruokana, mutta on minulle ainakin kyllin tuhtia pääruoaksikin.

Tämä resepti on Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 9/06.

Bataattisosekeitto

700 g bataattia

30 g purjoa (laitoin yhden keskikokoisen porkkanan)

1 l vettä

n. 50 g pehmeää vuohenjuustoa (laitoin n. 50 g maustamatonta tuorejuustoa)

1/2 dl basilikaa (ei ollu, laitoin persiljaa)

1 tl (ruusu)suolaa

Kuori ja paloittele bataatit. Halkaise, huuhtele ja suikaloin purjo (kuorin ja paloittelin porkanan). Keitä kasvikset vedessä kypsäksi. Soseuta kasvikset, vuohenjuusto ja basilika (tuorejuusto ja hienonnettu persilja) tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla. Tarjoile loppu juusto nokareina keiton kanssa.