Tein tutulleni tupareihin/Halloweenjuhliin kaksi erilaista salaattia ja niihin omat salaatinkastikkeet. Tämän taivaallisen salaatinkastikkeen reseptin löysin Eija Piikkilän Kiireisen kokkaajan keittokirjasta ja huomasin sen myös Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogissa täällä. Tämä purkillinen meni juhliin tämän hedelmäisen kasvissalaatin kastikkeeksi.

Tämä salaatinkastike on kyllä ihan mun lemppari ja se sopii monenlaisten salaattien kanssa, esim. makaronisalaatin kaveriksi. Tässä ohje miten itse tein. Ohjeesta tulee valmista kastiketta 5-6 dl.

Taivaallinen salaatinkastike

1 paprika (laitoin punaisen)

1 sipuli (laitoin aika pienen)

2-4 valkosipulinkynttä (laitoin yhden, joskus jätän pois)

5 rkl sokeria

1/2 dl sinappia

3/4 dl omenaviinietikkaa (laitoin valkoviinietikkaa, valkoinen balsamico)

1/2 tl jauhettua mustapippuria

1 tl ruususuolaa

1 tl kuivattua basilikaa

70 g tomaattipyrettä

3 dl rypsiöljyä

Paloittele pesty paprika sekä kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne soseeksi monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella). Lisää etikka, sokeri. sinappi, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi öljy hiljaa valuttaen ja koko ajan sekoittaen. 

Säilytä valmis kastike kannelisessa purkissa tai pullossa jääkaapissa. Öljy kerääntyy aina pinnalle, joten sekoita kastiketta ennen tarjoamista.

Tässä yksi salaatti, johon olen suoraan sekoittanut taivaallista salaatinkastiketta

Salaatissa oli ainakin jääsalaattia, kurkkua, keltaisia kirsikkatomaatteja, cantaloupe-melonia ja tummia viinirypäleitä.