IMG_3215-normal.jpg

Vietimme viime viikonloppuna kuopuksemme 2-vuotisjuhlia. Romeosta on kehkeytynyt kova jalkapallofani ja hän kyllä tunnistaa heti A.C.Milan -logon! Kakun nähdessään Romeo huusi heti "Gool gooool maali!". Mieheni on kova A.C.Milan -fani, joten eipä tuo ole ihme ;) Romeon toisen nimenkin (Milan) kunniaksi kakku on juuri sopiva :) Laitoin vaan logoon Romeon nimikirjaimet ja syntymävuoden.

Kakusta tuli vähän vahingossa stadionin näköinen. Nyt pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan ruohotyllaa. Kreemin kanssa se toimi ainakin hyvin. Halusin reunapursotukseen vähän jotain uutta ja pursotin pystyraidat isolla lehtityllalla. Sillä saikin ihan hauskan näköisen reunan. Täytteistä tuli tosi muhkeat, mutta se sopi kokonaisuuteen ihan hyvin. Nyt taas huomasi, miten maukas intiaanisokerilla leivottu kakkupohja on! Rakastan sitä toffeenvivahteista makua ♥

Täällä tarkemmin A.C.Milan -logosta ja jalkapallosta.

Vadelma-persikkatäytekakku

Pohja

7 kananmunaa

175 g (noin 2 dl) intiaanisokeria

210 g (vajaa 3 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja

Voitele 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja jauhota se.Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Kaada taikina vuokaan. Vältä vuoan heiluttamista. Paista uunin alatasolla 175 C°:ssa noin 35 minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus

1 3/4 dl maitoa

1 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään

Boysenmarja-vadelmatäyte

3/4 dl boysenmarjahilloa

2 1/2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

200 g boysenmarjahilloa

4 liivatelehteä

1 rkl vettä

100 g pakastevadelmia (kotimaisia)

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon mascarponejuusto. Sekoita joukkoon boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle (voit myös koota kakun suoraan tarjoilualustalle ja laittaa ympärille reunavuoan täyttämisen ja hyytymisen ajaksi). Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia. Laita vuoka jääkaappiin persikkatäytteen teon ajaksi.

Persikkatäyte

1 dl persikkahilloa

2 1/2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

1 dl persikkahilloa

250 g säilykepersikoita (ilman lientä)

4 liivatelehteä

1rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon mascarponejuusto. Sekoita joukkoon persikkahillo. Pilko säilykepersikat pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä päälle persikkahillo ja sen päälle persikkatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Piparminttukreemi

110 g suolatonta voita

60 ml kevytmaitoa

3/4 tl piparminttuaromia

500 g tomusokeria

vihreää pastaväriä

Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista ja pehmeää. Värjää vihreällä pastavärillä.

Levitä kreemiä ohut kerros kakun päälle. Laita haluamaasi kohtaan A.C.Milan -logo. Laita loppu kreemi pursotinpussiin, jossa on ruohotylla. Pursota kakun pääliosaan, logon ympärille, ruohoa. Aseta jalkapallo haluamaasi kohtaan ruoholle.

Kermapäällystys ja pursotukset

3 dl Flora Vispiä

1 1/2 dl vaniljarahkaa

1 rkl tomusokeria

Poista kakku vuoasta, tasoita reunaa tarvittaessa esim. palettiveitsellä ja nosta kakku tarjoilualustalle (ellet käyttänyt reunavuokaa). Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa tomusokeri ja vaniljarahka. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun reunoille. Jaa loppu vaahto kahteen pursotuspussiin, joissa toisessa on suuri lehtitylla ja toisessa tähtitylla (1M).

Pursota kakun reunoille lehtityllalla pystykuviota. Pursota alareunaan jotain pientä pursotusta, koska lehtityllalla pursotettaessa alas jää helposti tyhjiä kohtia (kakun pinta näkyy). Pursota haluamaasi kuviota kakun yläreunaan.

IMG_3213-normal.jpg

IMG_3206-normal.jpg

Reunapursotusta lehtityllalla.

IMG_3208-normal.jpg

IMG_3212-normal.jpg

Hmmm, tämä äiti laittoi ensin poikansa kakkuun vain yhden kynttilän. Muut siitä huomauttivat ja pian oli kakussa toinenkin kynttilä. Aika menee niin nopsaan, että aivot ei pysy menossa mukana! :)

IMG_3258-normal.jpg

Muhkeatäytteinen kakkupala :)

IMG_3267-normal.jpg

Sankari mutustamassa porkkanatikkua ja ihmettelemässä lahjaansa :)

Romeo%20ja%20lahjakassi-normal.jpg

♥ ONNEA ROMEO RAKAS ♥