IMG_6163-normal.jpg

Tein tämän kakun tyttäreni 7-vuotissynttäreille. Inka halusi pyöreän kakun, jossa olisi päällä maalattu yksisarvisen kuva. Hän toivoi myös pursotettuja ruusukkeita kakun päälireunoille. Täytteet mietimme yhdessä Inkan kanssa. Ehdotin Inkalle toffeevaahtotäytettä, koska olin kiinnostunut kokeilemaan sitä. Mukailin sen ohjetta Emma Iivanaisen Kakkutaidetta kotikeittiössä -kirjasta. Oli oikein kivan makuinen täyte!

Yksisarvinen -kakkukuvasta löytyy lisää tietoa täältä. Synttäritytöstä lisää täällä.

Toffeinen persikka-mangotäytekakku

Pohja

7 kananmunan  intiaanisokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Kostutus

reilu 2 dl maitoa

1 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Mango-persikkatäyte

3/4 dl mangohilloa (Jam it!)

2 dl Flora Vispiä

100 g vaniljatuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

240 g säilykepersikkaa

3/4 dl mangohilloa

3 liivatelehteä

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto. Valuta persikoiden liemi pois ja soseuta persikat sileäksi soseeksi. Lisää sose täytteeseen. Sekoita joukkoon mangohillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Nosta kakkupohjan pohjaosa vuokaan ja kostuta se. Levitä päälle mangohillo ja sen päälle mango-persikkatäyte. Laita päälle keskimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Laita kakku jääkaappiin kinuskivaahtotäytteen teon ajaksi.

Toffeevaahtotäyte

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa

3 dl vispikermaa

Joistain kaupoista kondensoitua maitoa saa valmiina toffeeksi keitettynä. Jos sitä ei löydy, keitä kondensoitua maitoa tölkissään kiehuvassa vedessä kolmen tunnin ajan. Anna tölkin jäähtyä ennen avaamista. Sekoita keskenään tuorejuusto ja toffee. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele se tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä täyte vuokaan kakkulevyn päälle. Nosta päälle päällimmäinen kakkulevy ja kostuta se. Peitä kakku foliolla tai tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

Kuorrutus

2 1/2 dl vispikermaa

2 tl tomusokeria

1 dl vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon vaniljarahka. Levitä vaahto tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Tee haarukalla reunaosaan kuvioita.

Pursotukset

2 dl vispikermaa

2 tl tomusokeria

1 dl vaniljarahkaa

vaaleansinistä pastaväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon vaniljarahka. Värjää vaahto vaaleansinisellä pastavärillä. Laita väriä coctailtikun avulla pieni määrä kerrallaan. Laita suurin osa vaahdosta pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla (1M). Laita loppuvaahto toiseen pursotinpussiin, jossa on pienehkö pyöreä tylla. Anna pussien olla tarvittaessa vähän aikaa jääkaapissa, jos vaahto ei ole tarpeeksi jämäkkää.

Pursota tähtityllan avulla kuviota kakun alareunaan ja ruusukkeita kakun päälireunaan. Pursota pyöreän tyllan avulla ruusukkeiden väleihin pieniä tupsukoita.

Toffeevaahtoa.

Toffeevaahto-normal.jpg

Reunakuviointi tehtynä.

IMG_6119-normal.jpg

Valmis kakku.

Peurakakku-normal.jpg

Haarukalla tehtyä reunakuviointia.

IMG_6155-normal.jpg

Peurakakku2-normal.jpg

Yksisarvinen.

IMG_6153-normal.jpg

IMG_6190-normal.jpg

Keijukaistyttömme ♥

Inka%20ja%20kakkunen-normal.jpg

♥ Onnea rakas Inka-inkkari! ♥