Tein näitä maaliskuussa poikani synttäreille. Ohje on Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirjasta. Nämä olivat tosi hyviä. Ne vaan tuppasivat vähän pulpahdella ja levitä uunissa. Uskon tämän johtuneen tomaatista. Seuraavalla kerralla teen niin, että otan tomaateista sivuun siemensisuksen. Eli paloittelen joukkoon vain "tomaattiliihan". Leivon pian näitä uudestaan, niin sitten näkee onko tuosta apua :)
Minä puolitin täytetyn taikinalevyn pitkittäin kahtia eli tein pienempiä hyrriä. Niin teen yleensä juhliin, kun on muutakin tarjottavaa.
Kasvishyrrät
Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (vehnäjauhot käyvät myös)
1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä voi ja maitorahka keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, kääri se tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin 1/2 h.
Täyte
40 g tomaattipyreetä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 punainen paprika
2 tomaattia
1 pieni sipuli
150 g juustoraastetta (esim. Emmental)
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
Voiteluun
kananmunaa
Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin uunipellin kokoiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita tomaattipyree ja ruohosipulituorejuusto keskenään. Levitä seos taikinalevyn päälle. Ripottele pinnalle pieneksi pilkottu paprika, tomaatit ja sipuli (minä kuullotin ensin sipulisilppua öljyssä, jotta se pehmeni vähän). Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta. Jos haluat pienempiä rullia, halkaise täytetty levy pitkittäin kahtia ja tee kaksi rullaa (minä tein näin). Leikkaa levy noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Nosta palat muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Siirrä vuoat leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele hyrrät kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia
Täytettä taikinalevylle.
Hetki ennen käärimistä.
Kommentit