IMG_3609-normal.jpg

Osallistun tällä kakulla Leivontafoorumin kesäkuun leivontahaasteeseen täällä. Kesäkuun haasteena on Tuunaa eines vieraille. Sai tehdä joko suolaisen tai makean leipomuksen. Minä suunnittelin ensin suolaista leipomusta, mutta se vaihtuikin lennosta makeaan :D

Ajatus kääretorttukakusta tuli ykskaks mieleeni. Kääretortut ovat usein aika tuhteja, makeita ja joskus jopa vähän kuivia. Tuunaamalla kääretortusta kakun saa siihen lisää näyttävyyttä ja makua. Kerma-rahkavaahto tuo lisää keveyttä, keksipalat rouheutta ja tuoreet mansikat raikkautta. Tämä kakku on helppo toteuttaa nopeasti vaikkapa yllätysvieraille.

Valitsin haasteeseen mahdollisimman pitkän kääretortun, jotta siitä riitti tarpeeksi paloja molempiin kerroksiin. Valitsin täytteet ja marjat kääretortun maun mukaan (mansikka-vanilja). Rahkaksi sopisi hyvin myös joku raikkaampi vaihtoehto kuten sitruuna. Täytteessä tein yhden asian toisin kuin olin suunnitellut. Laitoin ensin vaahdon ja sen päälle mansikka- ja keksipalat. Enpä ajatellut, että kakku kipataan ylösalaisin tarjoiluastialle :) Eli ensin olisi pitänyt laittaa keksipalat, sitten mansikkapalat ja lopuksi vaahto. Mutta eipä tuo makuun vaikuta mitenkään :)

Minä jätin nyt kakun reunat näkyviin, jotta kakun idea tulisi paremmin selville. Mutta vaahtoa jää pikkaisen yli ja sen voi halutessaan levittää ohuelti kakun reunoille.

Kääretorttukakku

1 kpl Elonen Mansikka-vanilja perherulla (kääretorttu)

3 kpl Kantola kaurakeksejä (isohkoja)

200 g Valio maustettu rahka vanilja

2 1/2 dl Flora Vispiä

noin 15 isoa mansikkaa

Vuoraa sydämenmallinen kakkuvuoka leivinpaperilla (koko vastaa noin 20 cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää vuokaa). Leikkaa kääretorttu noin 16:n palaan. Lado vuokaan 7 kpl kääretorttupaloja. Tilkitse kahdeksannella palalla isoimmat koloset. Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa loppuvaiheessa hiljalleen joukkoon vaniljarahka. Levitä vajaa puolet vaahdosta vuokaan. Paloittele noin viisi isoa mansikkaa ja levitä ne vaahdon päälle. Paloittele kaksi kaurakeksiä pieniksi paloiksi mansikkapalojen päälle. Levitä loput kääretorttupalat vuokaan samalla tavalla kuin ensimmäinen torttukerros.

Kippaa kääretorttukakku tarjoilualustalle. Levitä vispi-rahkavaahtoa kakun päälle (minulla sitä jäi vähän yli, mutta sen voisi halutessaan levittää ohuelti kakun reunoille). Tee haarukalla kuvioita vaahdon pintaan. Aseta päälle mansikoita. Paloittele pinnalle yksi kaurakeksi.

Tarjoa kakku heti tai ainakin samana päivänä, jotta keksipalat eivät ehdi pehmentyä ja niiden rouhevuus säilyy.

Tässä kääretorttukakkuun käyttämäni ainekset.

IMG_3571-normal.jpg

Täytekerros.

IMG_3573-normal.jpg

 Melkein valmis kakku. Ilta alkoi jo hämärtää ja kuvien laatu ei ole paras mahdollinen!

IMG_3580-normal.jpg

IMG_3583-normal.jpg

Haarukalla tehtyä pintakuviointia.

IMG_3589-normal.jpg

Valmis kakku.

IMG_3592-normal.jpg

IMG_3596-normal.jpg

IMG_3593-normal.jpg

IMG_3599-normal.jpg

Kakkupalaan saa kivan pystyraidoituksen :)

IMG_3619-normal.jpg