IMG_5305-normal.jpg

Tein viikonloppuna uudella jäätelökoneellani suklaajäätelöä. Jäätelökoneesta kerron tarkemmin täällä ja siellä näkyy myös koneella ensimmäiseksi tekemäni jäätelö :) Tällä kertaa en laittanut mitään "sattumia" jäätelön joukkoon. Vähän olisi tehnyt mieli laittaa keksipaloja, mutta ehkä sitten seuraavalla keralla! Tuli kyllä supernamia jätskiä ♥ Tämäkin ohje on jäätelökoneen mukana tulleesta ohjevihosta. Korvasin tavallisen sokerin intiaanisokerilla ja vaniljauutteen vaniljatangon siemenillä.

Jos intiaanisokerin sijaan laittaa tavallista sokeria, tulee sitä laittaa vain 2 1/2 dl. Vaniljatangon siemenet voi halutessaan korvata 1 tl:lla vaniljauutetta. Täältä löytyy aiemmin tekemäni suklaajäätelön ohje. Se on tehty ilman jäätelökonetta.

Huom! Jos et omista jäätelökonetta, laita seos kannelliseen rasiaan pakastimeen ja sekoita sitä muutaman tunnin välein, kunnes se on kiinteää. Jätä se vielä muutamaksi tunniksi pakastimeen kovettumeen.

Suklaajäätelö

(1 l jäätelöä)

3 dl intiaanisokeria

5 1/2 dl täysmaitoa

1/8 tl ruususuolaa

55 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna

2 kananmunaa

1 3/4 dl kevytkermaa

1 1/4 dl vispikermaa

1/2 vaniljatangon siemenet

Vatkaa kananmunat kulhossa vaahdoksi. Mittaa kattilaan intiaanisokeri, maito, suola ja suklaapalat. Keitä niitä keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on melkein kiehumispisteessä. Alenna lämpöä. Ota kuumaa seosta 2 1/2 dl ja kaada se vähitellen kananmunavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada kananmunaseos kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu hieman (noin 2-3 minuuttia). Sekoita joukkoon kevytkerma, vispikerma ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna jäähtyä haaleaksi. Laita kattila jääkaappiin viilenemään kahdeksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Ota jäätelökoneen jäädytyskulho pakkasesta, kiinnitä kansi ja laita kone käyntiin. Kaada kylmä jäätelöseos täyttöaukon kautta kulhoon. Anna koneen käydä 40 minuuttia ja sammuta laite. Irrota kansi ja kaada jäätelöseos sopivaan rasiaan. Jäätelöseos on tässä vaiheessa vielä aika vetelää. Laita rasiaan kansi ja anna olla pakastimessa noin vuorokauden ajan (tai vähemmän, jos haluat syödä pehmeämpää jäätelöä).

Vinkki! Kun kone on sekoitellut jäätelöseosta noin 35 minuuttia, voit lisätä halutessasi joukkoon suklaa- tai keksipaloja. Anna laitteen käydä sen jälkeen vielä 5 minuuttia.

Pursottelin koristeeksi sulatettua tummaa suklaata.

IMG_5310-normal.jpg