Paistoin ystävälle pyynnöstä gluteenittoman kääretorttupohjan. Käytin nyt perunajauhoja. Leivinjauhetta laitoin hieman enemmän kuin normaaliin. Pohja on todella pehmoinen ja murenevaisempi kuin normaalipohja. Sitä kannattaa siis siirrellä varoen.
Gluteeniton, vaalea kääretorttupohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauho ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Pehmoista pohjaa, leikattuna osiin.
Kommentit