Nyt vuorossa juustoskonssit. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua-ja paljon muuta-kirjasta. Täältä löytyy skonssien perusohje ja täältä kookos-limettiskonssien ohje.

Skonssit

( noin 6 skonssia)

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl (ruusu)suolaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl raakasokeria (laitoin tavallista)

125 g kylmää voita

1 1/2 dl juustoraastetta

1 kananmuna

2 dl maitoa

Lisäksi

voiteluun kananmunaa

pinnalle juustoraastetta ja raakasokeria (laitoin intiaanisokeria)

Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi kuutiot kuiva-aineseokseen. Lisää joukkoon juustoraaste. Vatkaa keskenään muna ja maito ja sekoita neste kuiva-aineseokseen.

Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3 cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levy kolmioiksi tai ota muotilla pyörylöitä. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele ne kevyesti vatkatulla kananmunalla. Sirota pinnalle juustoraastetta ja raakasokeria/intiaanisokeria.

Kypsennä skonsseja 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Ylhäällä juustoskonsseja, alhaalla perusskonsseja.