Nyt vuorossa juustoskonssit. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua-ja paljon muuta-kirjasta. Täältä löytyy skonssien perusohje ja täältä kookos-limettiskonssien ohje.
Skonssit
( noin 6 skonssia)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl (ruusu)suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl raakasokeria (laitoin tavallista)
125 g kylmää voita
1 1/2 dl juustoraastetta
1 kananmuna
2 dl maitoa
Lisäksi
voiteluun kananmunaa
pinnalle juustoraastetta ja raakasokeria (laitoin intiaanisokeria)
Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi kuutiot kuiva-aineseokseen. Lisää joukkoon juustoraaste. Vatkaa keskenään muna ja maito ja sekoita neste kuiva-aineseokseen.
Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3 cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levy kolmioiksi tai ota muotilla pyörylöitä. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele ne kevyesti vatkatulla kananmunalla. Sirota pinnalle juustoraastetta ja raakasokeria/intiaanisokeria.
Kypsennä skonsseja 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Ylhäällä juustoskonsseja, alhaalla perusskonsseja.
Kommentit