Blogi-onneli.jpg

Kun kerran olen viime aikoina ollut ihan OnneliAnneli -fiiliksissä, niin kirjoitanpa pienen pätkän aiheeseen liittyen! Kaikki lähti siitä, kun olin 5-vuotias (siskoni oli silloin 3-vuotias) ja äitini luki minulle ja siskolleni Onneli ja Anneli-kirjaa. Äiti oli ostanut meille yhteiseksi joululahjaksi kirjan, jossa oli samoissa kansissa kolme Onneli ja Anneli -tarinaa. Ensimmäinen osa, Onnelin ja Annelin talo, teki minuun ja siskooni suuren vaikutuksen! Varsinkin se, miten kaksi pientä tyttöä saivat asua niin ihanassa kodissa ihan kahdestaan, unohtamatta Tingelstiinaa, Tangelstiinaa ja Pekkiä. Äiti luki meille kaikki sarjaan kuuluvat kirjat. Pääsimme siskoni kanssa kirjojen kautta suureen mielikuvitusmaailmaan, jossa tapahtui ihan mitä vaan. Marjatta Kurenniemi on kyllä loihtinut mahtavia tarinoita!

Onneli ja Anneli tuli minun ja siskoni leikkeihin mukaan aika pian. Ensin me leikimme ihan konkreettisesti ja sitten lähettelimme toisillemme pieniä kirjeitä Onnelina ja Annelina itse tekemissämme, pikkuruisissa kirjekuorissa. Myöhemmin kirjoittelimme toisillemme vihkoihin. Leikimme Onnelina ja Annelina siihen saakka, kun olin 14-vuotias. Minä olin Onneli Kukkalaakso ja siskoni oli Anneli Vaahtera. Kirjeissä ja vihoissa vilahteleva Ella oli muistaakseni keksimämme hahmo. Ella oli vähän tuhma ja ilkeä ja kiusasi usein muita. Pekki oli paras ystävämme! Meillä oli liuta kaikenlaisia eläimiä ja paljon kukkia ja kasveja :) Jossain vaiheessa päätimme siskoni kanssa, että jos me saisimme aikuisina tyttövauvat, antaisimme heidän nimikseen Onneli ja Anneli :) No, esikoisemme olivat tyttöjä. Mietin Onneli-nimeä etunimeksi, mutta lopulta se tuli tyttäremme kolmanneksi nimeksi.

Viime viikolla olin aivan innoissani! Pääsin tyttäreni kanssa Onneli ja Anneli -elokuvan kutsuvierasnäytökseen! Eräs IHANA tarjosi meille liput sinne ♥ Tyttäreni on nyt 6-vuotias ja olin ihan varma, että hän tykkäisi elokuvasta ja sen tarinasta. Niin pitikin ja paljon! Kun pääsimme kotiin, tytär kysyi minulta:" Äiti, koska sä luet mulle sitä Onneli ja Anneli -kirjaa?" Nyt olen aloittanut kirjan lukemisen hänelle :)

Tässä linkki Onneli ja Anneli -elokuvan traileriin!

Elokuva oli aivan ihana! Se oli taidokkaasti ja hauskasti tehty. Näyttelijät olivat nappivalintoja! Elokuvan aikana oli koko ajan iloinen ja leppoisa mieli. Sen jälkeenkin tuntui, että voisi hyppiä ilosta. Se perustui Onnelin ja Annelin talo-kirjaan, joka on kirjasarjan ensimmäinen. Elokuvaa oli hauska katsoa, kun mieleen tulvi muistikuvia kirjan sivuilta! Kun elokuva tulee tammikuussa ensi-iltaan, aion mennä katsomaan sen uudestaan! Silloin otan mukaani tyttäreni lisäksi siskoni, siskontyttären sekä äitini :) Niin olisi ainakin kiva mennä!

Kun päätin aloittaa oman blogin, oli selvää,että nimessä näkyisi Onneli. Tämä on minun oma Ruusukujani :)

Kirjahyllymme ihana lemppari ♥

IMG_9660-normal.jpg

Tässä pätkiä vihoistamme, jonne kirjoitimme Onnelina ja Annelina. Oltiin me aika hassuja :D Näitä tekstejä kirjoittaessamme olin 13-14 -vuotias. Täytyy joskus kaivaa varaston laatikosta niitä pikkukirjeitä, joita "lähetimme" toisillemme nuorempina.

Onnelikirje-normal.jpg

Onnelikirje2-normal.jpg

Onnelikirje3-normal.jpg

Ella ollut taas pahanteossa :D

Kirje-normal.jpg