Juustoinen%20kes%C3%A4keitto-normal.jpg

Tein tämän keiton jo viime kesänä, mutta nyt vasta postaan sen. Voi kun ehtisikin laittaa kaikki rästipostaukset tänne!! Muistan, että lähes kaikki tähän keittoon käyttämäni vihannekset olivat satoa appivanhempieni pellolta. Vain kukkakaali taisi olla kaupasta ostettu. Täältä löytyy toinen kesäkeitto-ohjeeni.

Juustoinen kesäkeitto

(4 annosta)

4 porkkanaa

1 pieni kukkakaali

8-10 uuden sadon perunaa

5 dl vettä

1 tl (ruusu)suolaa

2 dl herneitä

5 dl maitoa

1/2 pkt eli 125 g Koskenlaskija-sulatejuustoa

ripaus sokeria

tuoretta persiljaa (en laittanut, koska ei ollut)

Kuori ja suikaloi porkkanat. Lohko kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele hyvinpestyt perunat. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta se ja laita vihannekset sekaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää herneet ja maito. Kuutioi sulatejuusto ja sekoita keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Mausta ripauksella sokeria ja hienonna keiton joukkoon runsaasti persiljaa.