IMG_8880-normal.jpg

Tein tätä nyt viikonloppuna. Ohje on tästä ihanasta, uudesta Emäntänä Olga-keittokirjasta. Tämä oli todella maukasta ja maistui hyvin kaikille :) Tämä valkokastike oli tosi näpsäkkä. Sulatejuusto on juuri sopivan maukas tällaiseen tarkoitukseen. Kastike on aika vetelää, mutta jähmettyy uunissa ja lopullisesti silloin, kun lasagne vetäytyy uunista oton jälkeen.

Soijalasagne

Kastike

3 dl tummaa soijarouhetta

2 sipulia

1 valkosipulin kynsi

oliiviöljyä

1 1/2 cm pala tuoretta chiliä (tai 1/2 tl chilijauhetta)

3 tl kuivattua oreganoa

1 rkl intiaanisokeria

3 tl paprikajauhetta

2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa

1 1/2 kasvisliemikuutiota

Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä niin, että rouhe juuri ja juuri peittyy. Anna turvota pari minuuttia. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe, hienonnettu chili ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Anna kastikkeen hautua kannen alla hiljalleen vielä 5 minuuttia.

Valkokastike

8 dl maitoa

150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

lasagnelevyjä (käytin täysjyvälasagnelevyjä)

Kaada msito paksupohjaiseen kattilaan ja pilko sekaan sulatejuusto. Keitä puoliteholla niin kauan, että juusto sulaa maidon sekaan.

Lado voidellun uunivuoan pohjalle vuorotellen molempia kastikkeita ja lasagnelevyjä niin, että viimeiseksi pintaan jää reippaasti kastiketta (minä laitoin soijakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain niin, että lasagnevälejä oli neljä ja kastikekerroksia viisi. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia (minä paistoin 40 minuuttia). Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.

IMG_8865-normal.jpg

IMG_8867-normal.jpg

IMG_8874-normal.jpg