IMG_8300.jpg

Tässä taas yksi niistä herkuista, joista tulee mieleen lapsuus, kun maistelin tätä monet kerrat äidin tekemänä. Miellän tämän enemmän makeaksi kuin suolaiseksi, tai jotain siltä väliltä. Tämä resepti on amerikkalaisesta keittokirjasta The Tassajara Bread Book.

Tämä on hauska resepti, koska taikinasta muodostuu itsestään uunissa kolme kerrosta: maissijauho asettuu pohjalle, jauhoseos nousee pintaan ja keskelle jää munamaitoseos/munapiimäseos. On tämä hauska resepti senkin takia, että se on todella helppo!

Three-Layer Corn Bread, kolmen kerroksen maissileipä

1 c./ 2,4 dl polentaa

1/2 c./ 1,2 dl grahamjauhoja

1/2 c./ 1,2 dl hiivaleipäjauhoja

2 tsp./ 2 tl leivinjauhetta

1/2 tsp./ 1/2 tl (ruusu)suolaa

1 kananmuna

1/2 c./ 1,2 dl hunajaa

1/4 c./ reilu 1/2 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)

3 c./ 7,2 dl maitoa tai piimää (käytin piimää)

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita keskenään "märät" aineet eli muna, hunaja, öljy ja maito/piimä. Yhdistä kuivat ja märät aineet ja sekoita tasaiseksi. Seos on aika vetelää. Kaada seos voideltuun vuokaan. Itse käytin äidin suurta piirasvuokaa, mittoja en nyt muista.

Paista 190-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kellanruskea ja kimmoisa.

Tässä seos on kaadettu vuokaan, piripintaan.

Uunituore maissileipä.

Maissileip%C3%A4.jpg

Pala vielä vähän lämmintä maissileipää. Jotkut tykkäävät levittää päälle voita/rasiamargariinia.

Tässä pala jo hyytyneestä maissileivästä :)

IMG_8303.jpg